Türkiye’nin kış turizmi merkezlerinden Sarıkamış Kayak Merkezi, sezonun açılmasıyla birlikte hareketlendi. Karla kaplı Sarıçam ormanları ve uzun kayak pistleriyle dikkat çeken merkezde, atlı kızaklar da sezonu açtı.
Kayakseverler pistlerde kayak yaparken, diğer ziyaretçiler atlı kızaklarla gezinti keyfi yaşıyor. Atlı kızakçılardan Halil Çamlı, sezonu açtıklarını belirtti.
Çamlı, kış turizmine katkı sağlamak için atlı kızakları getirip hizmet verdiklerini söyledi. Güzergahlarının önceden belirlendiğini ve pistlere girmediklerini ifade etti.
Böylece hem turistler güvenli bir gezinti yapıyor hem de kendileri kazanç elde ediyor. Bir diğer atlı kızakçı Serhat Aybay, sezonu açmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi. Aybay, güzergahlarında kimseye zarar vermeden turizmi canlandırmaya çalıştıklarını belirtti.
Her yıl atlı kızak hizmetini sürdürdüklerini vurguladı. Vatandaşların turdan memnun kaldığını söyleyen Aybay, sezonun hayırlı olmasını diledi. Kayakseverlerden Semih Toprak, ilk defa Sarıkamış’a geldiğini anlattı. Toprak, merkezin beklediğinden çok daha güzel olduğunu ifade etti.
İlk kez atlı kızak deneyimi yaşadığını belirtti. Bu deneyimi herkese tavsiye ettiğini söyledi. Sarıkamış’ın kış turizmi açısından oldukça cazip bir merkez olduğunu dile getirdi. Ziyaretçiler, kar ve doğal güzelliklerin tadını çıkarıyor.
Kayak pistleri yeni sezonda da yoğun ilgi görüyor. Atlı kızaklar özellikle çocuklu ailelerin ilgisini çekiyor. Turistler, hem kayak hem de atlı kızak deneyimini bir arada yaşayabiliyor. Sarıkamış, bu sezon da kış turizmi için tercih edilen lokasyonlardan biri olmaya devam ediyor.