Kent merkezinde kar kalınlığı yer yer 24 santimetreye ulaştı.
Van-Bahçesaray karayolu üzerindeki, 3 bin rakımlı Türkiye’nin en yüksek geçidi olan Karabet Geçidi’nde kar kalınlığı 143 santimetre olarak ölçüldü.
Bahçesaray, Başkale ve Çatak gibi yüksek rakımlı ilçelerde kar kalınlığı yarım metreyi aştı.
Kurubaş ve Güzeldere geçitlerinde etkili olan tipi nedeniyle görüş mesafesi 50 metreye kadar düştü.
Sürücüler yollarda ilerlemekte zorlanırken, ekipler teyakkuz halinde çalışıyor.
Karayolları ekipleri, güzergâhlarda kar küreme ve tuzlama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
Yoğun kar ve tipi nedeniyle il genelinde 594 mahalle ve mezra yoluna ulaşım sağlanamıyor.
Kar temizleme ekipleri kapalı yolları açmak için 7 gün 24 saat esasına göre mesai yapıyor.
Ancak yüksek kesimlerde devam eden fırtına, açılan yolların kısa sürede yeniden kapanmasına yol açıyor.
Van Valiliği, buzlanma ve çığ riskine karşı kent genelinde tedbirler aldı.
Valilikten yapılan açıklamada, 2 Ocak 2026 Cuma günü il genelindeki resmi ve özel tüm eğitim kurumlarında eğitime bir gün ara verildiği duyuruldu.
Açıklamada, RAM, Halk Eğitim Merkezleri, Aile Destek Merkezleri ve Rehabilitasyon Merkezlerinin de karar kapsamına dahil olduğu belirtildi.
Kamu kurumlarında görev yapan engelli, kronik hasta ve hamile personelin idari izinli sayılacağı bildirildi.
Ayrıca 0-6 yaş çocuğu bulunan kamu çalışanı annelerin de idari izinli olacağı ifade edildi.
Meteoroloji Bölge Müdürlüğü, kar yağışının Cuma günü öğle saatlerine kadar aralıklarla sürebileceğini açıkladı.
Yetkililer, çığ tehlikesi ile gece beklenen don ve buzlanmaya karşı vatandaşları ve sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyardı.