Türkgün | Galeriler | Yaşam | Van'da kar sürprizi! Yüksek kesimlerde düşen kar, dağları beyaz örtüyle kapladı

Van'da kar sürprizi! Yüksek kesimlerde düşen kar, dağları beyaz örtüyle kapladı

Van'da etkili olan soğuk hava, yüksek kesimlerde kar yağışına dönüştü. Kent merkezinde yağmur görülürken, Erek, Artos ve Süphan dağlarının zirveleri beyaza büründü.

Van'da etkili olan soğuk hava, yüksek kesimlerde kar yağışına dönüştü. Kent merkezinde yağmur görülürken, Erek, Artos ve Süphan dağlarının zirveleri beyaza büründü.

KAYNAK: İHA
Van'da yüksek kesimlere düşen kar, dağları beyaz örtüyle kapladı 1

Van'da hava sıcaklıklarının hissedilir derecede düşmesiyle birlikte, kentin çevresini saran yüksek dağların zirvelerine mevsimin ilk karı düştü.

1 / 7
Van'da yüksek kesimlere düşen kar, dağları beyaz örtüyle kapladı 2

Artos ve Erek gibi bölgenin önemli dağlarının yüksek kesimleri, yağan karla birlikte adeta beyaz bir gelinliğe büründü.

2 / 7
Van'da yüksek kesimlere düşen kar, dağları beyaz örtüyle kapladı 3

Son günlerde etkili olan yağmur ve soğuk hava, 2 bin 500 metrenin üzerindeki rakımlarda kar yağışına dönüştü.

3 / 7
Van'da yüksek kesimlere düşen kar, dağları beyaz örtüyle kapladı 4

Özellikle Van Gölü'nün hemen kıyısında yer alan Artos Dağı'nın ve kent merkezine yakın Erek Dağı'nın zirvelerindeki beyaz örtü, kartpostallık manzaralar oluşturdu.

4 / 7
Van'da yüksek kesimlere düşen kar, dağları beyaz örtüyle kapladı 5

Kent merkezinde yağmur şeklinde görülen yağış, çevre dağların zirvelerini beyaza bürüdü.

5 / 7
Van'da yüksek kesimlere düşen kar, dağları beyaz örtüyle kapladı 6
6 / 7
Van'da yüksek kesimlere düşen kar, dağları beyaz örtüyle kapladı 7
7 / 7
Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...