2014 yılından bu yana faaliyet gösteren Yeşilay Düzce Şubesi, tütün, alkol, madde, kumar ve teknoloji bağımlılığına karşı ücretsiz destek sunmakta. Sosyal hizmet uzmanları ve psikologlar, çocukları bağımlılığın çeşitli formlarına karşı bilinçlendirmeye yönelik etkin çalışmalar yürütüyor.
Proje kapsamında, çocuklar teknolojik bağımlılıktan uzak kalarak seramik atölyesi, zihinsel oyunlar ve sportif aktivitelerle hem sosyal becerilerini geliştiriyor hem de eğlenceli vakit geçiriyor. Bu sayede çocuklara sağlıklı yaşam alışkanlıkları kazandırmak hedefleniyor.
Yeşilay Düzce Şube Başkanı İsmail Korkmaz, verdiği röportajda, yaz okulunun çocuklara sağlıklı yaşam becerileri kazandırmak için tasarlandığını belirtip, “Amacımız, çocuklarımızla kültürel, sanatsal ve sportif etkinlikler gerçekleştirmek. Böylece onların yaşam becerilerini geliştiriyoruz.” dedi.
Yeşilayın yaz okuluna katılan 10 yaşındaki Öykü Ece Katırcı, arkadaşlarıyla geçirdiği zamanın tablet ve cep telefonuyla geçirdiği zamandan çok daha keyifli olduğunu ifade etti. Katırcı, “Seramik yapıyoruz, zeka oyunları ile zekamızı geliştiriyoruz.” diyerek projeden memnuniyetini dile getirdi.
Korkmaz, teknolojinin yerinde kullanımının önemini vurguladı ve ailelere çocuklarının teknoloji ile arasındaki dengeyi sağlamaları gerektiğini belirtti. “Bu kontrolsüz olursa çocukları tehlikeye atabilir.” diyen Korkmaz, çocukların sağlıklı bir şekilde sosyal ortamlarda vakit geçirmelerini teşvik ettiklerini açıkladı.