Genç kızlar, kadınlar yine katillerin, sapıkların tuzağına düşerek öldürülmeye devam ediyor. Yine bir vahşet haberi geçtiğimiz hafta Antalya’dan geldi. Mustafa Murat Ayhan isimli sapık-katil Azra Gülendam Haytaoğlu isimli üniversiteli kıza evinde tecavüz edip boğarak öldürmüş ve banyoda 5 parçaya ayırıp valizle ormana götürüp gömmüş… Bunu yapanın bir insan değil, değişik bir yaratık olması lazımdır.

         Türkiye bu vahşeti konuşurken, Aleyna Çakır isimli bayanın ölümünden dolayı suçlanan Ümitcan Uygun isimli toplum içinde nefes alıp vermesi dahi sakıncalı tiplemeyle aynı evde kalan Esra Hankulu isimli bir bayanın ölü bulunması da gündemde tartışılan bir başka olay olmuştur.

         “Bu tür vahşetlere girişen katiller, sapıklar en ağır cezalara çarptırılmalı” düşüncesi hala sadece söylemde kalmaktadır. Ve bir türlü kadınlara, çocuklara tecavüz eden, vahşet uygulayan sapıklarla-katillerle ilgili yasalarda hak ettiği cezaları alacakları düzenleme yapılmamıştır. Bu konuda iktidarın bir adım atması gerekiyor. MHP Lideri Sayın Devlet Bahçeli de “Çocukları, kadınları, masum ve mazlumları en aşağılık yöntemlerle hedef alan canilerin, katillerin, insanlık düşmanlarının fiillerine karşılık gelen cezaların adil ve orantılı tespiti milli birlik ve dayanışma şuurunun istikbali açısından zorunluluktur” açıklamalarıyla bu konuda her türlü desteği vereceğini defalarca söyledi. Bu vahşetlerin ağır bedeli suçlulara ödettirilmezse karşımıza yeni sapıklar, katiller çıkacaktır. O yüzden caydırıcılık önemli bir etkendir.

         Ben bu olaylarla bağlantılı, ilgili son yıllarda yoğunlaşan bir algı çalışmasından, bazı ikiyüzlülüklerden ve provokasyonlardan bahsedeceğim.

         Bu algı çalışmasını genelde CHP, HDP, İP, FETÖ, PKK, Deva, Saadet, Gelecek birleşenleri yapmaktadır. Zaten hepsi tek düğmeyle harekete geçiyor, tek düğmeyle susuyorlar.

         Bunlar bir suçluyu, bir katili AK Parti’ye, MHP’ye, Cumhur ittifakına yamamak için her türlü alavere-dalavere propagandayı yapmaktadır.

         Bir katilin, bir sapığın, bir suçlunun AK Partili yahut MHP’li bir siyasetçiyle çekilmiş fotoğrafından, bu partilere ait sembollerle verdiği pozdan, yaşanan olayları anında AK Parti ve MHP’nin tamamına havale ediyorlar. Katili adıyla, yaptığı mesleğiyle değil, AK Partili, MHP’li, Ülkücü sıfatıyla servis ediyorlar.

         Ümitcan Uygun isimli kişinin, Esra Hankulu isimli bayanın ölümü sonrası gözaltına alınmasıyla birlikte ona ve babasına ait siyasilerle olan fotoğrafları yine servis edilmeye başlandı.

         Kriminal bir tip olan Ümitcan Uygun’un Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin posterleri altındaki fotoğrafları, babasının MHP Lideri Devlet Bahçeli ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile fotoğrafları üzerinden algı çalışması yapılırken, bu günlerde bir şey dikkatimi çekti.

         Antalya’da Azra Gülendam Haytaoğlu üniversite öğrencisine tecavüz edip, beş parçaya ayırarak öldüren Mustafa Murat Ayhan’ın vahşeti dehşet boyutunda iken, Cumhur ittifakı üzerinde özel algı çalışması yapan CHP ve yancıları birden bu olay için sus-pus oldular. Vahşet ilk duyulduğunda CHP’nin birçok sosyal medya sayfası arka arkaya vahşeti kınayan açıklamalar yapıyordu. “İdam şart” çığlıkları atıyorlardı. Ama birden bu seferberliği bitirdiler.

         Çünkü sosyal medyada bu katil ve sapığın CHP’li biri olduğu konuşuluyordu. Bu katilin Sosyal medya sayfasında en çok beğeni yaptığı yazarların CHP’li Yılmaz Özdil ve Uğur Dündar olduğu görünüyordu. Ve sonradan bu sapık katilin CHP’nin Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu ve Adana Milletvekili Burhanettin Bulut ile çekilmiş fotoğrafları ortaya çıktı.

         CHP’liler sanırım bu konularda uyarıldığı için sapık katil Mustafa Murat Ayhan’ı gündemde tutmaktan vazgeçtiler. Çünkü fotoğraflar üzerinden Cumhur ittifakına tuzak kurmaya kalkanlar, kendi tuzaklarına düşmüştü.

         Katil CHP’li olsa da onun katilliği, sapıklığı tüm CHP’yi kapsar mı? Elbette kapsamaz. Ama bunlar yaptıkları propagandalarla bir suçluyu Cumhur ittifakını oluşturan partilerin geneline bulaştırıyorlardı. Bunları bu tür konularda defalarca uyardık. Böyle bir siyaset tarzının ahlaksızlık, kepazelik ve rezillik olduğunu sık sık vurguladık.

         Antalya’daki sapık katil Mustafa Murat Ayhan konusunda köşeye sıkıştıklarını bildikleri halde, yine gündem olan Ümitcan Uygun ve babasının fotoğrafları üzerinden Cumhur ittifakına saldırmayı sürdürüyorlardı. Oysa Ümitcan Uygun ve babasının CHP’li Yenimahalle ve Çankaya Belediye Başkanlarıyla da çok samimi fotoğrafları vardı. Son yerel seçimlerde de Mansur Yavaş için çalıştıklarını onları tanıyanlar söylüyordu. Şimdi fotoğraf üzerinden suçlama yapılacaksa CHP’li Belediye Başkanlarıyla samimi pozlarına bakarak, işledikleri tüm suçları CHP’nin hanesine mi yazmak gerekiyor?

         Terörist Demirtaş sevdalısı CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara milletvekili olan Yıldırım Kaya !

         Ümitcan Uygun’ın fotoğraflarını CHP’li Belediye Başkanlarıyla olanları gizleyerek Cumhur ittifakını suçlamak için paylaşıyordun ya Antalya’daki sapık- katilin CHP milletvekilleriyle olan fotoğraflarını da paylaşsana! Siyasiler, belediye başkanları herkesle fotoğraf çekilebiliyor. Her gelenden sicil kaydı almadıkları gibi, kimin ne zaman ne suçu işleyeceklerini kimse bilemez ki? Bunu biz sizin hakkınızı korumak için dahi hatırlatırken, siz niye bu kadar pervasız suçlamalarda bulunuyorsunuz?

         Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Lideri Devlet Bahçeli Ümitcan Uygun gibi kriminal tiplere sahip çıkıyor “Yaptığı her şeyin arkasındayız” diyorlarsa işte o zaman onun paylaştığı fotoğraflar üzerinden bir suçlama yapılabilir. Bu aynı zamanda bu aileyle fotoğrafı olan CHP’li Çankaya ve Yenimahalle Belediye Başkanları için de geçerlidir.

         Biz, CHP’li Belediye Başkanlarıyla fotoğraflarına bakıp “Ümitcan Uygun ve babasına Kemal Kılıçdaroğlu sahip çıkıyor” diyebilir miyiz?

         Ama biz Kemal Kılıçdaroğlu’nu yaptıklarıyla suçluyoruz. PKK’lı terörist Demirtaş’a şeref madalyası takmaya çalıştığı için “PKK’lılara sahip çıkıyor” diye rahatlıkla suçlayabiliyoruz. Bir genel başkanın yaptığı o yüzden CHP’nin tamamını bağlar. Sol medya, suçluların fotoğrafları ve sembolleri üzerinden Cumhur ittifakı mensubu partileri suçlama yanlışını bizzat kendileri yapıyorlar ama her kurdukları her tezgâh gelip kendilerini vuruyor. Ama akıllanmıyorlar. Çünkü medya etikleri, ideolojik ahlakları olmadığı için çirkef propagandayı tercih ediyorlar. “TikTok’ta ‘mafya hizmeti reklamı’ yapan AKP’li tutuklandı” diyorlar o kişi en son seçimlerde İP adayı çıkıyor.

“MHP’li kişi Jandarmaya hakaret etti” diyorlar, hakaret eden İP üyesi çıkıyor.

         “MHP’li genç, yaşlı kadına tecavüz etti” diyorlar, o kişinin sosyal medyada HDP ve terörist Demirtaş beğenileri çıkıyor.

         Bunların ideolojik saplantıları, takıntıları görüldüğü gibi her türlü iftirayı da atmaya müsaittir. CHP merkezli sol medya hangi haberi yaparsa yapsın muhakkak önüne-arkasına bakın. Kesin yalanı, iftirası ve eklemesi vardır.