Bizim seyircimiz başarı olunca, sahadaki futbol keyif verince tribüne koşuyor. İstikrarlı futbol ve şampiyonluk rüzgarları, en başta Şenol Güneş Kompleksini doldurdu. Üst üste birkaç galibiyet sonrasında Fenerbahçe taraftarları Kadıköy’e akın etti. Valerien İsmael’in geçen hafta Trabzon’da oynattığı oyun ile takıma dokunuşu Vodafone’u hınca hınç doldurdu. Kısacası, seyirci bu işi biliyor, iyi futbol olunca her koşulda maça geliyor.

Dün de maçı izleyen herkes keyif aldı, futbola doydu. Sadece Valerien İsmael’i değil, Francesco Farioli yi de kutlamak gerek. Haftanın 10 maçının 5’inde böyle futbol olsa, tüm maçlar kapalı gişe olur, yayın gelirleri de eski seviyesine döner.

Beşiktaş, seyircisinin de desteği ile hızlı başladı, gole erken kavuştu. Devamı gelecek derken, oyunda dengeyi kuran misafir takım skorda eşitliği yakaladı. Ancak, Kartal’ın baskısı ve seyircisi karşısında puan almaları gerçekten zordu. Alanyaspor’da Efecan, her maçta takımına büyük katkı sağlıyor. Bu performansı onu kariyerinin son yıllarında 4 büyükte forma giydirir.

Valerien İsmael de sanki sihirli değnek var. Sezon başından beri en çok eleştirilen Rachid Ghezal ve Batshuayi bir başka oynuyor. Vida yeni sözleşmeyi hak edecek performans sergiliyor. Rıdvan ve Josef De Souza karınca gibi çalışıyor. Kenardan gelen N’Koudou ve Güven, güven veriyor. Sezon sonunda 2-3 yerinde takviye, önümüzdeki sezon için Beşiktaş’ı rakiplerin korkulu rüyası yapar.

Sahada futbol kalitesi yüksek olunca hakem de pek gündeme gelmiyor. Volkan Bayarslan büyük hata yapmadı, ancak faul değerlendirmeleri ve kart uygulamalarında standart yoktu. Yine de maçın ayarları ile oynamadı.