Çok şükür devletimizin almış olduğu tedbirler ve yaptığı uygulamalar sayesinde bu korona belasından kurtarma yolunda ışık göründü. Ancak uzmanların da üzerine basarak söylediği gibi, tedbiri asla elden bırakmamız ve gevşememiz son derece önemli...

Start için yine de son söz Bilim Kurulu’nun.

Çünkü futbol bir temas oyunu sadece seyirci almamakla, tedbirler yeterli olmaz. Maç günü statta bulunacak herkesin korona testinin negatif olması gerekir.

Merkez Hakem Kurulu takvimin kesinleşmesi ile hakemleri bir hazırlık programına sokmayı planlıyor. Bunun toplu olarak bir merkezde yapılmak yerine, 3-4 merkezde yapıp, katılımcı ve seyahat sayısını asgaride tutmak önemli bir tedbir olabilir.

Tüm liglerde görev alacak Hakem ve gözlemciler in hepsinin müsabakalar başlamadan önce korona virüs testinden geçirilmesi gerekir. Taşıyıcı olabilecek hakem ve gözlemciler bu sezon görev almamalı. MHK Başkanı Zekeriya Alp bu önemli tedbiri mutlaka atlamayacaktır. Bu arada Sayın Alp’in geçen haftaki, hakem arşivi konulu yazımız sonrasında en kısa zamanda gerekli çalışmaları yaptıracağını ifade ettiğinin müjdesini vermek isterim.

Alp başkanla yapmış olduğumuz görüşmede enerjisinin çok yüksek olduğunu hissettim.

Uygulamaya geçen HAGESIS’in ( Hakem Gelişim Sistemi ) bir reform olduğu ve dünyada örnek gösterilecek bir uygulama olduğu konusunda iddialı. Haksız da sayılmaz. Bu sistem iyi uygulanırsa büyük bir boşluğu doldurulacak ve son derece faydalı olacaktır.

Başkanın şu dönemde yoğun çalışmalar yaptığını da öğrendim. Özellikle geçmiş maçlarla ilgili detaylı analizleri ve VAR kayıtları ile ilgili çalışması, kalan 8 haftaya olumlu yansımalar yapacaktır diye düşünüyorum.

Dilerim ki, başkandaki bu enerji, kuruluna da yansısın.