Türkgün | Futbol | A Milli Kadın Futbol Takımı'ndan Dünya Kupası mesajı! Necla Güngör Kıragası: İlklerin takımı olmak istiyoruz

A Milli Kadın Futbol Takımı'ndan Dünya Kupası mesajı! Necla Güngör Kıragası: İlklerin takımı olmak istiyoruz

2027 FIFA Kadınlar Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play-off turunda Slovenya ile karşılaşacak A Milli Kadın Futbol Takımı'nda teknik direktör Necla Güngör Kıragası ve kaptanlar Selda Akgöz ile Ebru Topçu, hedeflerinin Dünya Kupası'na katılmak olduğunu vurguladı.

2027 FIFA Kadınlar Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play-off turunda Slovenya ile karşılaşacak A Milli Kadın Futbol Takımı'nda teknik direktör Necla Güngör Kıragası ve kaptanlar Selda Akgöz ile Ebru Topçu, hedeflerinin Dünya Kupası'na katılmak olduğunu vurguladı.

Haberlerimizi Google'da Takip Edin
Son dakika gelişmelerinden anında haberdar olun.
Google'da tercih edilen
kaynak olarak ekleyin
KAYNAK: AA

A Milli Kadın Futbol Takımı, 2027 FIFA Kadınlar Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play-off turu ilk maçında yarın Slovenya'yı konuk edecek. Karşılaşma öncesinde açıklamalarda bulunan teknik direktör Necla Güngör Kıragası, oyuncularının sahada ellerinden gelenin en iyisini yapacaklarına inandığını belirterek Dünya Kupası hedefini vurguladı.

Necla Güngör Kıragası ile takım kaptanları Selda Akgöz ve Ebru Topçu, karşılaşmanın oynanacağı Pendik Stadı'nda düzenlenen basın toplantısında değerlendirmelerde bulundu.

Necla Güngör Kıragası: İlklerin takımı olmak istiyoruz

A Milli Kadın Futbol Takımı'nın en büyük motivasyonunun kız çocuklarına yol açmak ve önemli başarılara imza atmak olduğunu dile getiren Necla Güngör Kıragası, Slovenya karşısında mücadeleci bir oyun ortaya koyacaklarını söyledi.

Rakiplerine saygı duyduklarını belirten Kıragası, şu ifadeleri kullandı:

"Bu kızlar bir şeyleri başarmak, kız çocuklarına yol açmak ve ilklerin takımı olmak istiyorlar. En büyük motivasyonumuz bu. Dışarıdan bir motivasyon beklemeden yola çıktık. Yarın sonuç ne olursa olsun takımım güçlü bir rakibe karşı elinden gelenin en iyisini yapacak. Slovenya'ya çok saygı duyuyoruz. Çok güçlü rakiplere karşı oynadılar. Oyuncuları bizim ligimizin çok üstündeki liglerde performans gösteren oyuncular."

Slovenya'nın önde baskı yapan bir takım olduğuna dikkati çeken Kıragası, taktiksel planlarını da anlattı. Tecrübeli teknik direktör, "Bazı taktiksel varyasyonlarımız var, onları deneyeceğiz. Kazandığımız toplarla hücum edip sonuçlandırmayı umut ediyoruz. Slovenya, çok önde baskı yapan bir takım. Ortada kurduğumuz oyunla beraber onların savunma arkalarına rahatlıkla geçeceğimizi düşünüyoruz." dedi.

Geçmişte alınan mağlubiyetlerin yarınki mücadeleyi etkilemeyeceğini düşündüğünü belirten Kıragası, oyuncularının inatçılığının belirleyici olabileceğini ifade etti.

Pendik Stadı avantajına dikkat çekti

İlk karşılaşmayı kendi sahalarında oynayacak olmalarının önemli bir avantaj olduğunu vurgulayan Necla Güngör Kıragası, Pendik Stadı'nı futbolcuların özellikle istediğini belirtti.

Kıragası, "Pendik Stadı'nı oyuncularımız çok istedi çünkü biz burada yenilmedik. İç sahada aldığımız avantajlı bir skor deplasmanda da motivasyonumuzu artıracaktır. Deplasmandaki şartlarımız ister istemez bizi etkileyen şeyler. Bunu ilk maçtan bertaraf etmiş olmak bizim için bir avantaj." diye konuştu.

Selda Akgöz: Fiziksel ve mental olarak hazırız

A Milli Kadın Futbol Takımı'nın tecrübeli kalecisi ve kaptanı Selda Akgöz, takımın hazırlıklarını tamamladığını ve karşılaşmayı heyecanla beklediklerini söyledi.

Dünya Kupası hayaline yıllar önce inanmaya başladıklarını belirten Akgöz, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Kampımız ayın 29'unda başladı. Her şeyi tamamladık. Yarın Pendik'te maça çıkacağız. Çok heyecanlıyız ama bunun kaynağı bir hayale yaklaşmak. Biz 6-7 sene önce bu hayali kurduk ve şu an çok yakınız. Bir an önce oynayıp bu hayalimize bir adım daha yaklaşmak istiyoruz. Fiziksel ve mental olarak hazırız."

Kaleci olarak daha fazla topla buluşmasının kendisini geliştirdiğini dile getiren Akgöz, takım içindeki iletişimin de güçlü olduğunu vurguladı. Tecrübeli file bekçisi, her oyuncunun birbirini tanıdığını ve hata durumunda takım arkadaşlarına destek olmaya çalıştıklarını kaydetti.

Ebru Topçu: Dünya Kupası'na gitmek istiyoruz

Takım kaptanlarından Ebru Topçu da Dünya Kupası hedefi doğrultusunda yoğun şekilde çalıştıklarını belirterek Slovenya karşısında galibiyet alıp özgüven kazanmak istediklerini söyledi.

Topçu, "Hayallerimiz var. Dünya Kupası'na gitmek istiyoruz ve çok çalışıyoruz. Çok istekliyiz. Yarın da bunu en iyi şekilde göstermek istiyoruz. Galip gelip özgüven kazanmak istiyoruz. Diğer maçları da kazanıp Dünya Kupası'nda yer almak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Takımın fiziksel gelişimine de değinen Topçu, bireysel çalışmalarla kendilerini geliştirmeye devam ettiklerini belirterek, "Biz çok çalışan bir takımız. Tek idmanlarımız olduğunda dahi bireysel çalışmalar yapıyoruz. Geldiğimiz noktada fiziksel olarak bizden üstün takımlara yaklaştığımızı düşünüyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...