Türkgün | Futbol | A Milli Takım antrenmanında korkutan anlar: Kerem Aktürkoğlu sakatlanarak idmanı yarıda bıraktı

A Milli Takım antrenmanında korkutan anlar: Kerem Aktürkoğlu sakatlanarak idmanı yarıda bıraktı

2026 FIFA Dünya Kupası hazırlıklarını sürdüren A Milli Futbol Takımı'nın Riva'da gerçekleştirdiği antrenmanda Kerem Aktürkoğlu sakatlık yaşayarak idmanı tamamlayamadı.

2026 FIFA Dünya Kupası hazırlıklarını sürdüren A Milli Futbol Takımı'nın Riva'da gerçekleştirdiği antrenmanda Kerem Aktürkoğlu sakatlık yaşayarak idmanı tamamlayamadı.

KAYNAK: İHA

2026 FIFA Dünya Kupası için geri sayıma geçen A Milli Futbol Takımı, Riva Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde gerçekleştirdiği idmanla hazırlıklarına hız kesmeden devam etti. 

Teknik direktör Vincenzo Montella yönetiminde yapılan çalışmada taktiksel varyasyonlar üzerinde durulurken, ay-yıldızlı ekibimizden gelen sakatlık haberi moralleri bozdu.

antrenman detayları

Isınma hareketlerinin ardından istasyon çalışmalarıyla tempoyu artıran milliler, daha sonra iki grup halinde pas ve dar alanda top kapma çalışması gerçekleştirdi. 5'e 2 top kapma idmanının ardından taktik provaya geçen futbolcular, yarı sahada çift kale maç oynayarak antrenmanı noktaladı. Tesislerdeki bu yoğun mesai devam ederken, ay-yıldızlı ekibin kamp takvimi de net bir şekilde ilerliyor. 

Milliler, 29 Mayıs'tan itibaren tesislerde kampa girecek ve ilk hazırlık maçını 1 Haziran'da Chobani Stadı'nda Kuzey Makedonya'ya karşı oynayacak. 2 Haziran'da ise büyük kamp organizasyonu için ABD'nin Florida eyaletine uçacak olan ekibimiz, 7 Haziran'da Miami'deki Inter Miami Stadı'nda Venezuela ile karşı karşıya gelecek.

Kerem Aktürkoğlu Acı İçinde Yerde Kaldı

Yarı sahada kıran kırana geçen çift kale maç esnasında milli yıldız Kerem Aktürkoğlu şanssız bir an yaşadı. Girdiği bir ikili mücadelede ayağı zemine takılan başarılı oyuncu, acı içinde yerde kaldı. Sağlık heyetinin anında müdahale ettiği Kerem'in dizi bandajlanırken, genç futbolcunun büyük bir üzüntü yaşadığı gözlendi. Saha kenarındaki ilk müdahalenin ardından yürümekte güçlük çeken milli yıldız, detaylı kontrollerinin yapılması amacıyla erkenden tesise götürüldü.

Aday kadroda eksikler ve sakatlıklar da teknik heyetin planlarını etkilemeye devam ediyor. Bir önceki idmanda yer almayan Yusuf Akçiçek ve kaleci Mert Günok takımla çalışmalara başlarken; kaptan Hakan Çalhanoğlu takımdan ayrı özel program uyguladı. Ahmetcan Kaplan ise çalışmanın ilk bölümünde takımla, sonrasında ise bireysel olarak antrenmanı tamamladı. Kulüp mesaileri süren Arda Güler, Kenan Yıldız, Altay Bayındır, Ferdi Kadıoğlu, Zeki Çelik, Mustafa Eskihellaç, Atakan Karazor ve dinlendirilen Merih Demiral ise çalışmada yer almayan diğer isimler oldu.

Barış Alper Yılmaz’a Sürpriz Kutlama

Sakatlık acısıyla sarsılan kampta, idman sonrasında ise yüzleri güldüren anlar yaşandı. A Milli Takım'da Barış Alper Yılmaz'ın doğum günü teknik heyet ve takım arkadaşları tarafından unutulmadı. 23 Mayıs 2000 doğumlu olan yetenekli oyuncunun 26. yaş günü için antrenmanın ardından saha kenarına pasta getirildi. Kendisi için hazırlanan pastayı kesen Barış Alper, takım arkadaşlarına ve teknik ekibe yönelik kısa bir teşekkür konuşması gerçekleştirerek tebrikleri kabul etti.

Vincenzo Montella’dan Basın Mensuplarına Jest

İtalyan teknik adam Vincenzo Montella, antrenmanı takip eden spor basınına büyük bir jest yaptı. Normal şartlarda ilk 15 dakikası medyaya açık olarak planlanan ve bu şekilde duyurusu yapılan antrenmanın seyrini değiştiren Montella, kapıları tamamen açtı. Deneyimli çalıştırıcı, basın mensuplarının idmanın tamamını takip etmesine ve görüntü almasına izin vererek centilmence bir karara imza attı. Gelişmeler, Süper Lig haberleri ve milli takım kulislerinde yakından takip ediliyor. Temsilcimiz, Dünya Kupası hazırlıklarına yarın yapacağı antrenmanla devam edecek.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...