Türkgün | Futbol | Arnavutluk Milli Takımı’nda yeni dönem! Teknik direktörlük görevine Rolando Maran getirildi

Arnavutluk Milli Takımı’nda yeni dönem! Teknik direktörlük görevine Rolando Maran getirildi

Arnavutluk Milli Futbol Takımı’nda Sylvio Mendes Campos Junior dönemi sona erdi. Arnavutluk Futbol Federasyonu, takımın başına İtalyan teknik adam Rolando Maran’ın getirildiğini açıkladı.

Arnavutluk Milli Futbol Takımı’nda Sylvio Mendes Campos Junior dönemi sona erdi. Arnavutluk Futbol Federasyonu, takımın başına İtalyan teknik adam Rolando Maran’ın getirildiğini açıkladı.

MUHABİR: Ali Öncü

Arnavutluk Milli Futbol Takımı’nda teknik direktörlük görevine İtalyan çalıştırıcı Rolando Maran getirildi.

Arnavutluk Futbol Federasyonu’nun (FSHF) düzenlediği basın toplantısında milli takımın yeni teknik direktörü kamuoyuna tanıtıldı. Yapılan açıklamada Rolando Maran ile 2028 yılına kadar sözleşme imzalandığı belirtildi.

“Doğru zamanda doğru profili seçtik”

Basın toplantısında konuşan FSHF Başkanı Armand Duka, deneyimli teknik adamla ilgili dikkat çeken ifadeler kullandı.

Duka, “Doğru seçimi yaptığımıza inanıyorum. Doğru zamanda ve doğru profilde birini milli takıma seçtik” dedi.

Arnavutluk Milli Takımı’nın yeni bir yapılanma sürecine girdiğini belirten Duka, Maran’ın tecrübesinin takıma önemli katkı sağlayacağını ifade etti.

Rolando Maran: “Bu benim için ahlaki bir sorumluluk”

Yeni görevine ilişkin açıklamalarda bulunan Rolando Maran ise Arnavutluk Milli Takımı’nı uzun süredir takip ettiğini söyledi.

İtalyan teknik adam, “Benim için bu, üstlendiğim ahlaki bir sorumluluk. Görevimiz sahada, sizlerin, tüm taraftarların ve tüm ulusun temsil ettiği değerleri yansıtmak” ifadelerini kullandı.

Serie A tecrübesiyle dikkat çekiyor

Rolando Maran kariyerinde Genoa, Cagliari, Chievo, Catania, Bari ve Varese gibi İtalya’nın önemli kulüplerinde görev yaptı.

Tecrübeli teknik adam özellikle Chievo ve Cagliari dönemlerinde Serie A’daki performansıyla dikkat çekmişti.

Sylvio Mendes dönemi sona erdi

Arnavutluk Milli Takımı’nda bir önceki teknik direktör olan Brezilyalı Sylvio Mendes Campos Junior, Ocak 2023’te göreve başlamıştı.

Federasyon, alınan karar sonrası milli takımda yeni bir döneme geçildiğini duyurdu.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...