Türkgün | Futbol | Arsene Wenger'den FIFA kararı sonrası dikkat çeken açıklama! "Kesinlikle gerekliydi"

Arsene Wenger'den FIFA kararı sonrası dikkat çeken açıklama! "Kesinlikle gerekliydi"

FIFA Küresel Futbol Gelişim Direktörü Arsene Wenger, Gianni Infantino'nun FIFA Forward Enterprise projesini geri çekme kararını destekledi. Fransız futbol adamı, bağımsız bir FIFA'nın önemine vurgu yaptı.

FIFA Küresel Futbol Gelişim Direktörü Arsene Wenger, Gianni Infantino'nun FIFA Forward Enterprise projesini geri çekme kararını destekledi. Fransız futbol adamı, bağımsız bir FIFA'nın önemine vurgu yaptı.

MUHABİR: Ali Öncü

FIFA Küresel Futbol Gelişim Direktörü Arsene Wenger, FIFA Başkanı Gianni Infantino'nun tartışmalara neden olan FIFA Forward Enterprise planını geri çekme kararını destekledi.

Eski Arsenal Teknik Direktörü, Dünya Kupası ve diğer FIFA organizasyonlarının ticari haklarının özel yatırımcılara açılmasını öngören projenin iptal edilmesinin "kesinlikle gerekli ve tartışmaya açık olmadığını" söyledi.

"Projeyi basından öğrendim"

Söz konusu projede herhangi bir rolü olmadığını belirten Wenger, planı ilk kez basında çıkan haberlerden öğrendiğini ifade etti.

Fransız futbol adamı, FIFA'daki görevine ilişkin yaptığı açıklamada, "FIFA'da Küresel Futbol Gelişim Direktörü olarak görev yapıyorum. Ekibimle birlikte oyunun veri analizini, FIFA çevrim içi eğitim merkezini, ihtiyaç duyulan 60 ülkedeki 60 akademi aracılığıyla gençlik eğitimini ve dünya genelindeki gençlik turnuvalarını yönetiyorum." dedi.

"Bağımsız bir FIFA'ya inanıyorum"

FIFA'nın bağımsız yapısını koruması gerektiğini vurgulayan Wenger, "Projeyi geri çekme kararı kesinlikle gerekliydi ve tartışmaya açık değildi. Çünkü oyuna bağlılık, şeffaflık ve dürüstlükle hizmet eden bağımsız bir FIFA'ya güçlü şekilde inanıyorum." ifadelerini kullandı.

UEFA'dan boykot uyarısı gelmişti

FIFA Forward Enterprise planı, Dünya Kupası ve diğer FIFA organizasyonlarının ticari haklarının yeni bir yapı altında toplanmasını ve bu yapının yüzde 20 hissesinin özel yatırımcılara satılmasını öngörüyordu.

Proje, üç kıta konfederasyonu tarafından reddedilirken UEFA da planın geri çekilmemesi halinde Dünya Kupası ve diğer FIFA organizasyonlarını boykot edebileceği uyarısında bulunmuştu.

UEFA, projenin iptal edilmesini memnuniyetle karşıladığını açıklarken, mevcut FIFA yönetimine olan güvenini kaybettiğini de duyurmuştu.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...