Beşiktaş, sahasında konuk ettiği Trabzonspor’u 2-1’lik skorla geçerek ligde moral tazeledi. Karşılaşma sonrası düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan siyah-beyazlı ekibin teknik direktörü Ole Gunnar Solskjaer, alınan galibiyeti “İyi bir takıma karşı önemli bir galibiyet” sözleriyle özetledi.
“Hak Ettiğimiz Bir Galibiyet Aldık”
Maçın önemine değinerek sözlerine başlayan Solskjaer, “İyi bir takıma karşı önemli bir galibiyet aldık. Daha önemlisi gelişim sürecimiz ve inşa ettiğimiz yapı ve inanç anlamında önemli galibiyet oldu. İki yarıya da iyi başladık. Maçın genelinde de iyi oynadık. Hak ettiğimiz bir galibiyet aldık” ifadelerini kullandı.
“Oyuncularıma Savaşmamız Gerektiğini Söyledim”
Solskjaer, devre arasında soyunma odasında yaşananları şu sözlerle aktardı:
“Oyuncularıma iyi başladığımızı söyledim. Gole kadar iyi oynadık. Golden sonra bir durduk. Enerji toplama için bir durma diyebiliriz. Oyuncularıma savaşmaya ihtiyacımız olduğunu söyledim. İkinci yarıya da savaşarak başladık.”
“Gençlerle Tecrübeli Oyuncuları Harmanlamak İstiyoruz”
Beşiktaş’ın son dönemde geçirdiği zor süreçleri anımsatan Norveçli teknik adam, takım kurma felsefesini şu şekilde anlattı:
“Çok fazla başkan ve teknik direktör değişti. Ben geldiğimde de takım moral ve seviye olarak aşağıdaydı. Ama başkanımızın projeye inancı, isteği çok şeyi farklılaştırıyor. … Doğru ve enerjisini sahaya yansıtan genç oyuncuları görmek istiyoruz. Tabii tecrübeli oyuncular da görmek istiyoruz. Bunları harmanlamak istiyoruz.”
“Domine Eden Bir Beşiktaş Kurmak İstiyoruz”
Yeni transferler Keny Arroyo ve Elan Ricardo’nun uyum sürecine değinen Solskjaer, “Biz domine eden bir Beşiktaş kurmak istiyoruz. İkisi de yetenekli ve iyi karakterli oyuncular. … Bugün maçın atmosferi dolayısıyla diğer oyuncular oynadılar. İkisi de önemli oyuncular olarak. Biz Beşiktaş’ın geleceğini kuruyoruz. Onlardan beklentimizi düşürmememiz gerekiyor” dedi. Solskjaer ayrıca Chamberlain’in fiziksel olarak geliştiğini ve orta sahada daha fazla süre alabileceğini belirtti.