Bosna Hersek Milli Takımı Teknik Direktörü Sergej Barbarez, 2026 FIFA Dünya Kupası B Grubu'nda yarın oynanacak Kanada maçı öncesinde açıklamalarda bulundu. Tecrübeli teknik adam, ev sahibi Kanada karşısında yoğun ve zorlu bir mücadele beklediklerini söyledi.
Toronto Stadı'nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Barbarez, Dünya Kupası'nda yer almaktan ve ülkesini temsil etmekten dolayı büyük gurur duyduğunu ifade etti.
54 yaşındaki teknik adam, "Bu hikayenin bir parçası olabildiğim için gururluyum. Ve tabii ki hepimiz hazırız, hepimiz arzuluyuz. Bizim olan ve her zaman bizimle olacak olan tüm o niteliklerimizle kendimizi sahada göstereceğiz." ifadelerini kullandı.
Dzeko takımla çalışıyor
Barbarez, takımın önemli isimlerinden Edin Dzeko ve Haris Tabakovic'in sağlık durumlarıyla ilgili de bilgi verdi.
Tabakovic'in henüz hazır olmadığını belirten deneyimli çalıştırıcı, "Haris için ise henüz biraz erken. Sanırım bu genel olarak biliniyor. O en iyi ihtimalle ikinci maçta hazır olacak. Edin Dzeko burada ve tamamen normal bir şekilde antrenman yapıyor." dedi.
Bosna Hersek cephesinde özellikle kaptan Edin Dzeko'nun takımla birlikte çalışmalara devam etmesi teknik heyetin elini güçlendirirken, Tabakovic'in ilerleyen maçlarda forma giymesi bekleniyor.

Kanada maçına özel vurgu
Kanada karşılaşmasına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Barbarez, açılış maçlarının her zaman farklı bir atmosfere sahip olduğuna dikkat çekti.
Barbarez, "Ev sahibine karşı, açılış maçında oynuyoruz. Kesinlikle yoğun bir maç olacak. Bir açılış maçında oynamak bizim için de büyük bir onur. Ve biz kendimizi tüm dünyaya en iyi şekilde göstermek istiyoruz. Saygı duyulacak bir takım olarak. Kesinlikle biraz sertlik de olacaktır ama bu tamamen normal." diye konuştu.
Bosna Hersek'in sahada mücadele gücü yüksek bir performans ortaya koyacağını belirten Barbarez, takımının turnuvaya iyi bir başlangıç yapmak istediğini ifade etti.
Takımdaki değişimden memnun
Göreve geldiği 2024 yılından bu yana takımın gelişimine ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Barbarez, oluşturmak istediği yapının yavaş yavaş ortaya çıktığını söyledi.
Tecrübeli teknik adam,
"Bu yolculuk hiç kolay olmadı. Ne istediğim, nasıl istediğim ve bunun genel olarak nasıl sürmesini istediğimle ilgiliydi. Farklı bir şey yaratmak istedim; daha iyi, daha basit, daha samimi. Ve bu süreç, doğru bir planda, düşündüğümüz gibi doğru bir zaman diliminde olduğumuzu gösterdi. Umuyorum ki bu şekilde devam edeceğiz."
ifadelerini kullandı.
Bosna Hersek, Kanada karşısında alacağı sonuçla 2026 FIFA Dünya Kupası'na güçlü bir başlangıç yapmayı hedefliyor.