Türkgün | Futbol | Çağdaş Atan’dan Trabzonspor maçı sonrası net mesaj: “Oyuncularımla gurur duyuyorum”

Çağdaş Atan’dan Trabzonspor maçı sonrası net mesaj: “Oyuncularımla gurur duyuyorum”

Konyaspor Teknik Direktörü Çağdaş Atan, Trabzonspor’a 3-1 kaybettikleri maçın ardından yaptığı açıklamada, takımının ortaya koyduğu oyundan memnun olduğunu belirterek “Oyuncularımla gurur duyuyorum” dedi.

Konyaspor Teknik Direktörü Çağdaş Atan, Trabzonspor’a 3-1 kaybettikleri maçın ardından yaptığı açıklamada, takımının ortaya koyduğu oyundan memnun olduğunu belirterek “Oyuncularımla gurur duyuyorum” dedi.

KAYNAK: AA

Süper Lig’in 14. haftasında deplasmanda Trabzonspor’a 3-1 mağlup olan Konyaspor’da teknik direktör Çağdaş Atan, karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında mücadeleyi değerlendirdi.

“Oyuncularımla gurur duyuyorum”

Atan, karşılaşmanın genel performansından memnun olduğunu vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:

“Öncelikle klişe gibi gözüküyor ama bugün için hiç klişe değil, oyuncularımla gurur duyuyorum. Benim gördüğüm veya saydığım ikinci üçüncü veya dördüncü net pozisyonumuz gol oldu. Bence 1-0’a kadar zaten oyunu çoktan 2-0 yapmamız gereken bir mücadeleydi. İlk 45 dakikanın bana göre tamamını mükemmel oynadık.”

“Planımız kusursuz işledi, önemli pozisyonlara girdik”

Çağdaş Atan, maçta uyguladıkları oyun planını şu sözlerle anlattı:

“Uzun zamandır benim de çok kullanmadığım 4-1-4-1 baskıyla sahada yer aldık. Oyuncu modelimize göre hem de arkada bir tane genç oyuncumuzun olması sebebiyle biraz daha temkinli davranmayı tercih ettik. Bana göre planımız kusursuz işledi, ilk yarı rakibimize bir tane pozisyon vermeden çok önemli gol pozisyonlarına girdik.”

Ancak penaltı öncesi pozisyonun kırılma anı olduğunu dile getiren Atan, “Futbol böyle bir şey. Anları iyi oynamak lazım.” değerlendirmesinde bulundu.

“Muleka’nın pozisyonu gol olsa oyun bize dönerdi”

İkinci yarıda da oyunun kendilerine dönebileceğini belirten Atan, şu ifadeleri kullandı:

“Muleka’nın karşı karşıya pozisyonu gol olmuş olsa oyun bize dönecekti. Ancak ikinci yarı bizden uzakta rakibin özellikle sol tarafını ikinci ve üçüncü golde durdurmayı başaramadık. Tabii üçüncü gol çok yenmesi doğru karşılanmayacak bir gol.”

“Son bölümde tekrar domine ettik”

Oyunun son bölümünde yeniden üstünlük kurduklarını söyleyen tecrübeli teknik adam şöyle devam etti:

“Sondan sonra oyuna giren oyuncuların kaliteyi artırması, arzuyu artırması, birebir prese dönüşümüz, ikinci yarının son 25-30 dakikasını tekrardan domine etmemizi sağladı. Çok net gol pozisyonlarına girdik. İki tane direkten dönen, aut olduğu söylenen pozisyonlar, ceza sahası etrafından şut tercihleri…”

“Trabzon deplasmanında bunu yapmak herkesin harcı değil”

Takımının istatistiksel üstünlüğüne vurgu yapan Atan, şunları kaydetti:

“Trabzonspor karşısında 30 kere ceza sahasına girdik. İstatistiklerde 5 tane net gol pozisyonu yazıyor, bana göre çok daha fazla. Bunu yapabilmek her takımın harcı değil Trabzon deplasmanında. O yüzden oyuncularıma tekrardan teşekkür ediyorum. Trabzonspor’a ve Fatih hocaya da bundan sonraki maçlarında başarılar diliyorum.”

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...