Premier Lig'in 7. haftasında Chelsea, deplasmanda Everton ile karşı karşıya geldi. Hill Dickinson Stadı'nda oynanan mücadelede Pedro Neto'nun ikinci yarıda attığı iki golle rakibini 2-0 mağlup eden Chelsea, hanesine üç puan yazdırdı.
maçın özeti
Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz eşitlikle tamamlandı. İkinci yarıya hızlı başlayan Chelsea, 46. dakikada Pedro Neto'nun golüyle 1-0 öne geçti.
Dakikalar 90'ı gösterdiğinde bir kez daha sahneye çıkan Neto, kendisinin ve takımının ikinci golünü kaydetti. Kalan bölümde başka gol olmayınca Chelsea, Everton deplasmanından 2-0'lık galibiyetle ayrıldı.
Chelsea puanını 13'e yükseltti
Bu sonuçla Chelsea puanını 13'e çıkardı. David Moyes yönetimindeki Everton ise 10 puanda kaldı.
Ligin gelecek haftasında Chelsea, sahasında Tottenham'ı konuk edecek. Everton ise Arsenal deplasmanına çıkacak.
Emiliano Martinez sedyeyle sahadan çıkarıldı
Karşılaşmanın en dikkat çeken anlarından biri, Chelsea forması giyen Arjantinli kaleci Emiliano Martinez'in yaşadığı sakatlık oldu.
Mücadelenin 75. dakikasında Branthwaite ile çarpışan Martinez, kafa travması geçirmesi nedeniyle oyuna devam edemedi ve sedyeyle sahadan çıkarıldı.
Sedyeyle saha dışına alınırken gözyaşlarını tutamayan Martinez'e tribünlerden alkışlarla destek verildi.