Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), 1 Aralık’ta oynanan Fenerbahçe–Galatasaray derbisi başta olmak üzere birçok karşılaşmaya ilişkin disiplin cezalarını açıkladı. Derbide yaşanan olaylar nedeniyle hem kulüplere hem de yöneticilere ağır yaptırımlar uygulandı.
Fenerbahçe’de kulüp görevlisi Ali Bozan, sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 15 gün hak mahrumiyeti cezası aldı. Sarı-lacivertli futbolcu Mert Hakan Yandaş ise rakip takım mensuplarına yönelik hakareti nedeniyle 3 resmi maçtan men edildi ve 120 bin TL para cezasına çarptırıldı.
5 gün hak mahrumiyeti
Galatasaray cephesinde ise Başkanvekili Metin Öztürk, maç sonrası yaptığı açıklamalar sebebiyle 15 gün hak mahrumiyeti ve 2 milyon TL para cezası aldı. Antrenör Serhat Doğan da sportmenliğe aykırı hareket nedeniyle 15 gün hak mahrumiyeti cezasına uğradı.
PFDK ayrıca Fenerbahçe ve Galatasaray’ın çeşitli tribünlerine, çirkin ve kötü tezahürat ile saha olayları sebebiyle elektronik bilet blokesi uyguladı. Fenerbahçe’ye toplam 3 milyon TL'nin üzerinde, Galatasaray’a ise 1,3 milyon TL’ye yakın para cezası verildi.
Diğer maçlarda da disiplin ihlalleri cezalandırıldı. Samsunspor’dan Josafat Wooding Mendes’e hakeme yönelik fiili müdahale nedeniyle 3 maç men ve 80 bin TL ceza uygulanırken, Alanyaspor ve Eyüpspor teknik ekiplerine de çeşitli yaptırımlar getirildi.
Tüm kararlar, TFF’nin resmi internet sitesinde detaylı şekilde yayımlandı.