Fenerbahçe'de yaklaşan tarihi başkanlık seçimi öncesinde adaylardan Hakan Safi'nin Antalya'da kongre üyeleriyle bir araya gelerek patlattığı Serhou Guirassy bombası, sadece Türkiye'de değil Almanya'da da gündemin birinci maddesi haline geldi.
“BİZZAT KENDİM GÖRÜŞTÜM”
Hakan Safi'nin, "Guirassy ile 23 Nisan’da bizzat kendim görüştüm. Yine yarın da görüşeceğiz. Bu kardeşiniz onu alacak inşallah" şeklindeki iddialı açıklamaları, Gineli golcünün kulübü Borussia Dortmund cephesinde ve Alman medyasında çok büyük bir yankı uyandırdı. Bundesliga devinin genel müdürü Lars Ricken, Alman basınının köklü gazetelerinden Westdeutsche Allgemeine Zeitung'a konuşarak sarı-lacivertli camianın merakla beklediği transfer söylentilerine son noktayı koydu.
Lars Ricken: "Onu Göndermeyi Kesinlikle Düşünmüyoruz"
Borussia Dortmund Genel Müdürü Lars Ricken, 30 yaşındaki tecrübeli santrfor için kulübe ulaşan resmi bir teklif olmadığını vurgularken, oyuncuyu kadroda tutma niyetlerini net bir dille ifade etti:
"Serhou Guirassy için kulübümüze gelen herhangi bir resmi transfer teklifi bulunmuyor. Kendisini göndermeyi de kesinlikle düşünmüyoruz. Geçtiğimiz iki sezonda sergilediği performansla Borussia Dortmund için ne kadar büyük bir değere sahip olduğunu çok etkileyici bir şekilde kanıtladı."
Dortmund'un İstediği Rakam Belli Oldu: Fesih Maddesi Fenerbahçe'ye Kapalı!
Alman gazetesinde yer alan haberin detaylarında, Borussia Dortmund yönetiminin Guirassy konusundaki katı tutumuna dair çarpıcı bilgiler paylaşıldı. Kulübün, yıldız oyuncunun ayrılığına ancak 40 milyon euroyu aşan astronomik bir teklif gelmesi durumunda onay verebileceği aktarıldı.
Öte yandan, 30 yaşındaki Gineli golcünün Dortmund ile olan mevcut sözleşmesinde özel bir serbest kalma/fesih maddesinin yer aldığı doğrulanırken; bu maddenin detaylarında Fenerbahçe'yi zora sokacak bir engel bulunduğu belirtildi. Gazete, söz konusu fesih maddesinin Fenerbahçe için geçerli olmadığını ve sarı-lacivertlilerin transferi bitirmek için doğrudan Dortmund yönetimiyle masaya oturmak zorunda olduğunu yazdı.