Galatasaray’ın ekim ayı olağan divan kurulu toplantısı, Ali Sami Yen Spor Kompleksi RAMS Park Özhan Canaydın Konferans Salonu’nda gerçekleştiriliyor. Toplantıda konuşan Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, yeni sezondaki sportif hedeflerden kulübün devam eden projelerine kadar birçok konuda değerlendirmelerde bulundu.
Özbek, sarı-kırmızılıların üst üste 5. şampiyonluk hedefinin bulunduğunu belirterek, Türkiye’de yakalanan istikrar ve başarının Avrupa’ya taşınmasının da en büyük hedeflerden biri olduğunu ifade etti.
Özbek’ten hayatını kaybeden Galatasaraylılar için başsağlığı mesajı
Haftaya üzücü haberlerle başladıklarını belirten Dursun Özbek, kulübün en kıdemli üyelerinden Ali Fuat Diriker ile Galatasaraylılar Derneği başkanlığı görevinde bulunan Fidel Berber ve divan üyesi Göksel Arsoy’un vefatları nedeniyle başsağlığı diledi.
Özbek, Ali Fuat Diriker için yarın saat 11.00’de kulüpte anma düzenleneceğini açıkladı.
“121 yıldır aktarılan emaneti daha ileriye taşımak görevimiz”
Ekim ayının Galatasaray için özel bir anlam taşıdığını belirten Özbek, kulübün kuruluşundan itibaren taşıdığı hedeflere dikkat çekti.
Özbek, şöyle konuştu:
“121. yıl önce Ali Sami Yen ve arkadaşları, Galatasaray Lisesi’nde bugün milyonların peşinden gittiği büyük bir hayalin temelini attı. O gün, oraya konulan hedef yalnızca bir spor kulübü kurmak değildi. Türk sporunda öncü olmak, ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek ve Türk olmayan takımları yenmekti. Bizlere düşen görev de 121 yıldır nesilden nesle aktarılan bu emaneti daha ileriye taşımaktır.”
Özbek, başta kurucu Ali Sami Yen olmak üzere Galatasaray’a hizmet etmiş tüm büyükleri saygı ve rahmetle andı.
Hedef üst üste 5. şampiyonluk
Geçtiğimiz sezon kazanılan 26. şampiyonluğun ve üst üste dört yıldır devam eden başarının gurur kaynağı olduğunu belirten Özbek, yeni hedefin 27. şampiyonluk olduğunu söyledi.
Özbek, “En büyük hedeflerimizden biri Türkiye’de yakaladığımız istikrarı ve başarıyı Avrupa’ya taşımak” diyerek şöyle konuştu:
“Galatasaray’da geçmişte kazanılan başarılar, yeni hedeflerin önüne geçemez. Bugün önümüzde 27. şampiyonluk hedefimiz var. Üst üste 5. kez şampiyon olmak istiyoruz. Bununla beraber en büyük hedeflerimizden biri Türkiye’de yakaladığımız istikrarı ve başarıyı Avrupa’ya taşımaktır.”
Takıma ve teknik ekibe güvendiklerini belirten Özbek, sezonun uzun olduğunu ve önlerinde önemli maçların bulunduğunu ifade etti.

Aslantepe Vadisi ve Kemerburgaz projeleri sürüyor
Kulübün devam eden projeleri hakkında da bilgi veren Özbek, Aslantepe Vadisi’ndeki çalışmaların bütün hızıyla sürdüğünü söyledi.
Galatasaray’ın ihtiyaçlarına uygun bir projeyi hayata geçirmek için çalıştıklarını belirten Özbek, Kemerburgaz’da akademi binasıyla birlikte dört ilave futbol sahasının yapım çalışmalarının devam ettiğini açıkladı.
Özbek, akademi binasının hazırlandığını ve yaşanan kısa gecikmenin kulüpten kaynaklanmadığını belirtti.
“Mücadele ettiğimiz tüm branşlarda hedefleri yükselttik”
Yeni sezonun amatör branşlar açısından da önemli olduğunu belirten Özbek, Galatasaray formasının bulunduğu her alanda iddialı olmak istediklerini söyledi.
Başarıyı yalnızca sezon sonunda kazanılan kupalarla değerlendirmediklerini belirten Özbek, altyapılardan sporcu yetiştirilmesi, gençlere Galatasaray formasını taşıma fırsatı verilmesi ve şubelerin sportif olduğu kadar mali açıdan da güçlü ve sürdürülebilir bir yapıya kavuşturulması gerektiğini ifade etti.
“Günü kurtarmak için değil, yarınları hazırlamak için buradayız”
Sportif başarıların yanı sıra kulübün geleceği açısından da önemli bir dönemden geçildiğini belirten Özbek, tesislerin tamamlanması ve gelirlerin artırılması için çalıştıklarını söyledi.
Özbek, şu ifadeleri kullandı:
“Bir taraftan Türkiye’de ve Avrupa’da başarı için mücadele ederken, diğer taraftan tesislerimizi tamamlamak, gelirlerimizi büyütmek ve Galatasaray’ın geleceğini daha sağlam temeller üzerine kurmak için çalışıyoruz. Biz günü kurtarmak için değil, Galatasaray’ın yarınlarını hazırlamak için buradayız.”
“Galatasaray bir olduğunda başarır”
Galatasaray’ın kendilerinden sonraki nesillere güçlü şekilde teslim edilmesi gerektiğini belirten Özbek, birlik ve beraberliğin önemine dikkat çekti.
Farklı görüşlerin olabileceğini ancak ortak paydanın Galatasaray olduğunu belirten Özbek, sözlerini şöyle tamamladı:
“Bütün bunların üzerindeki ortak paydamız Galatasaray. Geçmişimiz bize çok açık bir şey söylüyor; Galatasaray bir olduğunda başarır. 121 yıl olduğu gibi bundan sonra da hep birlikte çalışacak, hep birlikte mücadele edecek ve Galatasaray’ın hak ettiği daha büyük başarılara hep beraber taşıyacağız.”
Dursun Özbek ayrıca tüm üyeleri cumartesi günü yapılacak sarı-kırmızılıların yıllık olağan toplantısına davet etti.