Türkgün | Futbol | Eski kaleci Tolga Zengin’den Beşiktaş transferiyle ilgili yıllar sonra gelen itiraf: "Beşiktaş’a transfer olunca ağladım, Trabzonsporluyum"

Eski kaleci Tolga Zengin’den Beşiktaş transferiyle ilgili yıllar sonra gelen itiraf: "Beşiktaş’a transfer olunca ağladım, Trabzonsporluyum"

Trabzonspor ve Beşiktaş’ın efsane kalecisi Tolga Zengin, Trabzonspor’dan Beşiktaş’a transfer sürecini ve kariyerini anlattı. Zengin, Beşiktaş’a transfer olurken yaşadığı duygusal anları paylaşırken, Trabzonspor’un mevcut durumuyla ilgili de görüşlerini dile getirdi.

Trabzonspor ve Beşiktaş’ın efsane kalecisi Tolga Zengin, Trabzonspor’dan Beşiktaş’a transfer sürecini ve kariyerini anlattı. Zengin, Beşiktaş’a transfer olurken yaşadığı duygusal anları paylaşırken, Trabzonspor’un mevcut durumuyla ilgili de görüşlerini dile getirdi.

KAYNAK: İHA

Trabzonspor'un ve Beşiktaş'ın unutulmaz kalecisi Tolga Zengin, Trabzonspor'dan Beşiktaş'a transfer sürecini ve futbol kariyerini Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği etkinlikte anlattı. Katıldığı söyleşide, futbolculuk kariyerindeki unutulmaz anıları ve transfer süreciyle ilgili samimi açıklamalarda bulunan Zengin, Trabzonspor'a olan sevgisini bir kez daha dile getirdi.

Beşiktaş’a Transfer Sürecinde Yaşadığı Duygular

Tolga Zengin, Beşiktaş’a transfer olduğu dönemde yaşadığı duygusal anları şu şekilde anlattı: "Beşiktaş’ta eşofmanları giydim, boy aynasına baktım ve 'Sen ne yaptın?' diyerek ağladım. Ama Beşiktaş’a da ahde vefam var. Trabzonsporluyum ve oğlum da Trabzonsporlu." Bu sözleriyle, Trabzonspor’dan Beşiktaş’a geçişin zorluğunu ancak kulübe olan bağlılığını vurguladı.

Futbola Sokakta Başladım

Zengin, futbol kariyerinin başlangıcını anlatırken, sokakta başladığını ve bunun kendisi için bir kültür haline geldiğini söyledi. "Futbola İdmanocağı Kulübü'nde başladım. Babam çok istemezdi ama rahmetli annem desteklerdi. Babamdan gizli idmanlara gittim," diye konuşan Zengin, futbol hayatının temelini sokak futbolu ve aile desteğiyle attığını ifade etti.

Trabzonspor'daki Unutulmaz Anıları

Trabzonspor kariyerinde en çok üzüldüğü maçın 2010-2011 sezonundaki Karabükspor karşılaşması olduğunu belirten Tolga Zengin, "O maçtan sonra direğe yaslanmıştım. Maçı kazandık ama sonuç üzücüydü. Hakkımızı çok aradık ama bu konuya çok fazla takıldık. Geçmişe takılmak yerine yeni şampiyonluklar yakalamak gerek," şeklinde konuştu.

2011 yılında oğlunun doğduğunu hatırlatan Zengin, "Oğluma en güzel miras, kupayla bir fotoğraf olurdu. Ama maalesef böyle bir kareyi ona bırakamadım," dedi. Zengin, başlangıçta yaşadığı sinirli dönemin, sonuçta kendilerine bir kazanç sağlamadığını belirtti ve sürekli tartışarak hiçbir şey değiştiremeyeceklerini söyledi.

Trabzon'daki Zorlu Süreç

Trabzonspor'da futbol oynarken yaşadığı zorlu döneme de değinen Tolga Zengin, "Zor dönemler geçirdim ama hiç vazgeçmedim. Trabzonlu oyuncuların böyle bir misyonu olmalı. Eğer burada olamıyorsan, şehrini başka yerlerde en iyi şekilde temsil etmelisin," diyerek Trabzon’a olan bağlılığını yineledi.

Onur Kıvrak ve Jaja ile İlgili Düşünceler

Eski takım arkadaşı Onur Kıvrak ile her zaman saygılı olduklarını belirten Zengin, "Onur, Trabzonspor’a çok emek verdi, bunları unutmamak gerek," dedi. Ayrıca, Trabzonspor’daki eski takım arkadaşı Jaja için, "Jaja, saha içinde işini iyi yapardı ama çok profesyonel değildi. Takımın iyiliği için onu kazanmaya çalışıyorduk," şeklinde konuştu.

Trabzonspor’dan Ayrılış Sebebi

Trabzonspor'dan ayrılma sürecinde başkanın kendisine karar verdiğini belirten Zengin, "Bu kararı ben almadım. Annem burada tedavi görüyordu, gitmek gibi bir düşüncem yoktu. Başkan gönderdi. Beşiktaş’a gidince de 'Annesi için gitti' dediler ama ayrılığımın annemle ilgisi yoktu," ifadelerini kullandı.

Trabzonspor’un Mevcut Durumu

Tolga Zengin, Trabzonspor'un mevcut durumu hakkında da konuştu. "Trabzon şehri artık eskisi gibi zor bir yer değil. Oyuncuların baskı altında hissettiğini düşünmüyorum. Ama takım daha iyisini yapmalı. Oynadığından zevk almaya başlayan bir Trabzonspor var ama bu yeterli değil," dedi.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...