Türkgün | Futbol | Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho, UEFA Avrupa Ligi'ndeki Rangers mağlubiyetini değerlendirdi

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho, UEFA Avrupa Ligi'ndeki Rangers mağlubiyetini değerlendirdi

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho, Rangers karşısında alınan 3-1'lik mağlubiyetin ardından oyuncularının performansını eleştirdi. "Sahanın her yerinde kötüydük" diyen Portekizli çalıştırıcı, sonucun daha ağır olabileceğini belirtti. Fred’in eksikliğinin takımı olumsuz etkilediğini vurgulayan Mourinho, "Tur henüz bitmedi" diyerek rövanş için umutlu konuştu.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho, Rangers karşısında alınan 3-1'lik mağlubiyetin ardından oyuncularının performansını eleştirdi. "Sahanın her yerinde kötüydük" diyen Portekizli çalıştırıcı, sonucun daha ağır olabileceğini belirtti. Fred’in eksikliğinin takımı olumsuz etkilediğini vurgulayan Mourinho, "Tur henüz bitmedi" diyerek rövanş için umutlu konuştu.

KAYNAK: AA

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi son 16 turu ilk maçında Rangers’a 3-1 mağlup oldu. Ülker Stadı’nda oynanan karşılaşmanın ardından basın toplantısında açıklamalarda bulunan Jose Mourinho, takımın genel performansından memnun olmadığını dile getirdi.

"Her yerde kötüydük"

Jose Mourinho, mağlubiyetin hak edilmiş bir sonuç olduğunu belirtti.

“Sahanın her yerinde kötüydük, sadece savunmada kötüydük demek adil olmaz. Bu söylemime güleceksiniz ama aslında bu performansa göre bu iyi bir sonuç. Daha da kötü olabilirdi.”

"Fred'in Yokluğu Bizi Çok Etkiledi"

Orta saha oyuncusu Fred'in eksikliğinin takımın performansını olumsuz etkilediğini söyleyen Mourinho, savunmada da büyük hatalar yaptıklarını dile getirdi. "Fred hem kendisi iyi oynuyordu hem de o varken takım harika oynuyordu. Savunmada inanılmaz hatalar yaptık. Savunma arkasına atılan topları kontrol edemedik. Onlar kontra ataklarla çıkmaya çalıştılar. Bugün almış olduğumuz cezayı hak ettik." dedi.

Portekizli teknik adam, sakatlıklar nedeniyle kadroda zorunlu değişiklikler yaptığını belirterek, "Maça 3'lüyle başladık. Yusuf henüz 18 yaşında ve çok fazla üst üste maç oynadı. Çağlar sakatlanınca Djiku'yu soktuk. Carlos zaten sakat, geride kimle oynayabiliriz? Skor geriye düşünce sistem değiştirdik ve 4'lüye döndük." şeklinde konuştu.

"Tur Henüz Bitmedi"

Mağlubiyete rağmen tur şanslarının devam ettiğini belirten Mourinho, rövanş maçına dikkat çekerek şu sözleri söyledi: "90 dakika daha olması bizim için tek pozitif şey ama bu maçtan herhangi bir kritik sonuç çıkaramıyorum. Pozitif hiçbir şey göremiyorum, her şey yanlıştı. Yakaladığımız iyi pozisyonlarda da kaleci harika kurtarışlar yaptı. Bunun dışında herhangi bir şey yok. Tek olumlu yanı telafi etmek için bir maçımız daha olması."

Mourinho, rakip Rangers’ın oyununa şaşırmadığını da belirtti. 

"Bir önceki hocaları oyun felsefesine odaklanıyordu. Ferguson'un pragmatik olacağını düşünüyordum ve öyle oldu. Yapabildikleri kadar iyi savunma yaptılar. Savunmada kötüyken ise kalecileri harika kurtarışlar yaptı. Kontra ataklarda etkililerdi. İkili mücadeleleri kazandılar. Verilmeyen goller kaç santimdi bilmiyorum VAR'dan dönen 2 golleri var. Benim için sürpriz olmadı." 

Son olarak Rangers’a mesaj veren Mourinho, "Onlara tek tavsiyem çok fazla kutlama yapmayın çünkü 2. bir maç daha var, henüz bitmedi." dedi.

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi son 16 turu rövanş maçında 13 Mart Perşembe günü İskoçya’da Rangers ile karşılaşacak.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...