Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi son 16 turu ilk maçında Rangers karşısında 3-1 mağlup oldu. Ülker Stadı'nda oynanan maçta sarı-lacivertliler, turu geçmek için rövanşta zorlu bir mücadele verecek. Maçta yaşanan sakatlıklar ve VAR kararları da dikkat çekti.
Maçın Detayları
Fenerbahçe, maça etkili başlayan Rangers karşısında 6. dakikada Dessers'in golüyle geriye düştü. Sarı-lacivertliler, 30. dakikada Alexander Djiku'nun golüyle beraberliği yakaladı. Ancak 42. dakikada Cerny'nin golüne engel olamayan Fenerbahçe, ilk yarıyı 2-1 geride kapattı.
İkinci yarıda farkı kapatmak için atağa kalkan Fenerbahçe, bulduğu pozisyonları gole çeviremedi. 81. dakikada Cerny'nin ikinci golüyle skor 3-1 oldu. Kalan dakikalarda gol bulamayan Fenerbahçe, sahadan mağlup ayrıldı.
Çağlar Söyüncü Sakatlandı
Fenerbahçe'nin milli stoperi Çağlar Söyüncü, maçın 14. dakikasında sakatlanarak oyundan çıkmak zorunda kaldı. Yerine Alexander Djiku giren tecrübeli oyuncunun durumu, rövanş maçı öncesinde merak konusu oldu.
25 Maç Sonra İlk Kez 3 Gol Yendi
Fenerbahçe, son 25 resmi maçın ardından ilk kez kalesinde 3 gol gördü. Sarı-lacivertliler, bu sezon Avrupa kupalarında evinde ilk kez bu kadar gol yiyerek Rangers karşısında zor anlar yaşadı.
VAR'ın Etkisi
Rangers'ın 51. ve 58. dakikalarda bulduğu 2 gol, VAR tarafından ofsayt gerekçesiyle iptal edildi. Bu kararlar, maçın gidişatını etkileyen önemli anlar olarak kayıtlara geçti.
Rangers'a İlk Mağlubiyet
Fenerbahçe, Rangers ile olan tarihi maçlarında ilk kez mağlup oldu. Daha önce 2001-2002 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi'nde eşleşen iki takım, o dönemde birer galibiyet ve beraberlikle ayrılmıştı. Sarı-lacivertliler, 23,5 yıl sonra Rangers'a ilk kez yenildi.
Rövanş 13 Mart'ta
Fenerbahçe, turu geçmek için 13 Mart Perşembe günü İskoçya'da oynanacak rövanş maçında farklı bir sonuç almak zorunda. Sarı-lacivertliler, Rangers karşısında 2-0 gibi bir skorla galip gelirse turu geçecek.