Fenerbahçe, 2025-2026 sezonu öncesi transfer çalışmalarını sürdürüyor. Belçika temsilcisi Gent’ten transfer edilen Archie Brown, sarı-lacivertli kulüp tarihine dördüncü İngiliz futbolcu olarak geçti. Brown’dan önce Horace Armitage, Dalian Robert Atkinson ve Ryan Kent, Fenerbahçe formasını terleten İngiliz oyuncular olmuştu.
23 yaşındaki sol bek, kulüp tarihindeki 199. yabancı oyuncu unvanını da aldı.
Kontenjan avantajı: +2 kuralından faydalanacak
Yeni sezonda uygulanacak 12+2 yabancı oyuncu kuralı kapsamında 2002 ve sonrası doğumlu oyuncular, +2 kontenjanından faydalanabiliyor. 2003 doğumlu Archie Brown da bu avantajla kadroda yer alabilecek.
Ali Koç’un başkanlığındaki 107. transfer
Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Archie Brown transferiyle görev süresinde 107. transfere imza atmış oldu. Sofyan Amrabat transferiyle “dalya” diyen Koç, Brown’dan önce bu sezon John Duran’ı da kadroya katmıştı.
Fenerbahçe tarihindeki yabancı futbolcular
Sarı-lacivertliler, 118 yıllık tarihinde şimdiye dek 199 yabancı futbolcu transfer etti. Brezilya, 30 oyuncuyla bu listede başı çekerken, Yugoslavya (17), Almanya (8), Hollanda (7) ve Senegal (7) gibi ülkeler öne çıkıyor. İngiltere ise Archie Brown ile birlikte bu listede 4 oyuncuya ulaşmış oldu.
En fazla futbolcu transfer edilen ülkeler:
- Brezilya: 30
- Yugoslavya: 17
- Almanya: 8
- Hollanda ve Senegal: 7
- Portekiz ve Sırbistan: 6
Fenerbahçe’de forma giyen İngiliz oyuncular:
- Horace Armitage
- Dalian Robert Atkinson
- Ryan Kent
- Archie Brown