Galatasaray'ın UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Lille ile oynayacağı maç öncesinde Fransa'da sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Öğrenci olayları nedeniyle Lille başta olmak üzere ülkenin kuzeyindeki birçok kentte bugün TSİ 21.00'den yarın TSİ 07.00'ye kadar sokağa çıkmak yasaklandı.
Güvenlik önlemleri artırılacak
Yasak süresince emniyet güçlerinin sokaklardaki devriyelerini artıracağı bildirildi. Yetkililer, bölgede yaşayan vatandaşlara belirtilen saatler arasında sokağa çıkmamaları ve yerel yönetimlerin duyurularını takip etmeleri yönünde uyarıda bulundu.
Fransa Başbakanı Sebastien Lecornu, Paris'te kabine üyeleriyle gerçekleştirdiği kriz toplantısının ardından alınan karara ilişkin açıklama yaptı. Lecornu, şiddet olaylarının ve yağmaların önüne geçmek, olağanüstü hâl ilan edilmeden sorunları çözmek amacıyla bu adımın atıldığını belirtti.
Gösterilerde çok sayıda kişi gözaltına alındı
17 Ekim'de hayat pahalılığını ve yüksek akaryakıt fiyatlarını protesto etmek amacıyla ülke genelinde başlayan gösterilerde şu ana kadar yaklaşık 2 bin 400 kişi gözaltına alındı.
Olaylarda yaklaşık 1.000 polis, jandarma ve itfaiye personelinin yaralandığı, en az 1.500 dükkânın da yağmalandığı bildirildi.
Fransa'daki güvenlik önlemleri, Galatasaray'ın Lille ile oynayacağı karşılaşma öncesinde gündeme geldi.