Türkgün | Futbol | Galatasaray'da yeniden başkan seçilen Dursun Özbek'ten iddialı sözler: "Daha iyisini yapmak için hazırız"

Galatasaray'da yeniden başkan seçilen Dursun Özbek'ten iddialı sözler: "Daha iyisini yapmak için hazırız"

Galatasaray Kulübü Olağan Seçim Genel Kurulu'nda yeniden başkanlığa seçilen Dursun Özbek, "Benim derdim Galatasaray'a faydalı olmak ve borcumu ödemek" dedi.

Galatasaray Kulübü Olağan Seçim Genel Kurulu'nda yeniden başkanlığa seçilen Dursun Özbek, "Benim derdim Galatasaray'a faydalı olmak ve borcumu ödemek" dedi.

KAYNAK: İHA

Galatasaray Spor Kulübü'nün olağan seçim genel kurul toplantısında tek aday olarak seçime giren ve üyelerin oylarıyla yeniden başkanlık koltuğuna oturan mevcut başkan Dursun Özbek, kongrenin tamamlanmasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 

2026-2028 dönemi için başkan ve kurulların belirlendiğini ifade eden Özbek, sarı-kırmızılı camiayı her alanda çok daha yukarılara taşımak için yönetim kuruluyla birlikte yoğun bir mesai harcayacaklarını vurguladı.

Genel kurulda çok güzel bir atmosferin hakim olduğunu belirten Özbek, üyelerin katılımından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Geçmiş dönemdeki icraatların takdir topladığını ancak omuzlarındaki sorumluluğun daha da arttığını belirten deneyimli başkan, "Genel kurul üyeleri bizim icraatımızdan memnunlar fakat önümüzdeki dönemde daha iyisini yapmamız için bir mesaj aldık. Arkadaşlarımla beraber bunun için hazırlandık. Daha önce gösterdiğimiz performansın da üzerine çıkmak için hazırız. Çok önemli bir döneme giriyoruz" şeklinde konuştu.

"Katılımın Güzel Olduğunu Düşünüyorum"

Seçimdeki katılım oranını değerlendiren Dursun Özbek, kongrenin bayram arefesine denk gelmesine rağmen üyelerin kulübe sahip çıktığını belirtti. Bayram tatili öncesinde sandığa gelen herkese teşekkür eden Özbek, şu ifadeleri kullandı:

"Katılımın güzel olduğunu düşünüyorum. Bayram arefesinde, insanlar tatile gitmektense gelip oy kullandılar. Onlara teşekkür ediyorum. Bayram olmasa katılım biraz daha yüksek olabilirdi. Son derece iyi katılım oldu. Seçimler, Galatasaray’da her zaman bayram havasında geçiyor. Bu da öyle oldu. Bundan sonra top yönetim kurulunda, kurullarında. Aldığımız oyu hak etmemiz için yapacağımız çalışmaları çok daha yukarılara çekmek zorundayız."

İlk İcraat Anıtkabir Ziyareti Olacak

Gelecek planlaması ve mazbatanın ardından atılacak adımlara da değinen sarı-kırmızılı kulübün başkanı, geleneksel ritüelleri gerçekleştirdikten sonra ilk resmi toplantıyı yapacaklarını duyurdu. 

Özbek, "Mazbatadan sonra ilk icraatımız Anıtkabir’e gideceğiz. Mustafa Kemal Atatürk’ün önünde saygı duruşunda bulunacağız. Normalde mazbatadan sonra kurucumuz Ali Sami Yen Bey’in kabri ziyaret ediliyor, sonra mektebe geliniyor. Burada ilk toplantımızı yapıyoruz. Bu ayın 1’inde olacak. Ayın 4’ünde ise Ankara ziyaretimiz var" dedi.

"Ali Sami Yen Bey Hiçbir Başkanla Mukayese Edilemez"

Yeni dönemini tamamlaması halinde Galatasaray tarihinde en uzun süre görev yapan ikinci başkan unvanını alacağı yönündeki hatırlatmaya duygusal bir yanıt veren Özbek, kulübe olan aidiyetini kelimelere döktü. Kurucu Ali Sami Yen ile kıyaslanmayı doğru bulmadığını ifade eden Dursun Özbek, sözlerini şöyle tamamladı:

“Şöyle anlıyorum, 'Ben Galatasaray’a borcumu ödüyorum'. Demek ki çok borçlanmışız ki bu kadar dönem hizmet ediyoruz. Benim derdim Galatasaray’a faydalı olmak, Galatasaray’a olan borcumu ödemek. Ali Sami Yen Bey’in yeri bizde ayrıdır. Ben öyle bir kıyaslama yapılmasını doğru bulmuyorum. Ali Sami Yen Bey bizim kurucumuz, bize yol gösteren, Galatasaray’ın misyonunu kuran kişi. Hiçbir başkanla mukayese edilemez. Borç ödemek zorundayız. Her şeyimizi Galatasaray’a borçluyuz. İnşallah önümüzdeki dönemde de Galatasaray’a, arkadaşlarımla beraber güzel işler yapacağız.”

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...