Türkgün | Futbol | Gençlerbirliği Süper Lig’de en kötü başlangıcını yaptı

Gençlerbirliği Süper Lig’de en kötü başlangıcını yaptı

Süper Lig’e 4 yıl aradan sonra dönen Gençlerbirliği, ilk 5 maçında puanla tanışamadı.

Süper Lig’e 4 yıl aradan sonra dönen Gençlerbirliği, ilk 5 maçında puanla tanışamadı.

KAYNAK: AA

Süper Lig’e 4 yıl sonra geri dönen Gençlerbirliği, ilk 5 haftada puan alamayarak tarihinin en kötü sezon başlangıcını yaptı.

Son dakikalarda gelen yıkım

Süper Lig’in 5. haftasında deplasmanda Çaykur Rizespor’a konuk olan kırmızı-siyahlılar, uzatma dakikalarında Emrecan Bulut’un golüne engel olamadı.

90+9’da Henry Onyekuru’nun penaltıdan yararlanamamasıyla başkent ekibi sahadan mağlubiyetle ayrıldı.
Gençlerbirliği böylece Süper Lig’deki ilk 5 maçını da kaybederek 1992-93 sezonundaki 4 maçlık kötü serisini geride bıraktı.

Ligin puansız tek takımı

Bu sonuçla Gençlerbirliği, Süper Lig’de puanı olmayan tek takım konumunda kaldı. Başkent temsilcisi, 6. haftada Ankara Eryaman Stadı’nda Eyüpspor’u konuk edecek.

Hüseyin Eroğlu’nun Süper Lig’de galibiyeti yok

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Hüseyin Eroğlu, Süper Lig’de görev yaptığı 10 maçta da galibiyet göremedi.
2023-24 sezonunda Samsunspor’da 5 haftada 1 beraberlik ve 4 yenilgi alan Eroğlu, Gençlerbirliği’nin başında çıktığı ilk 5 maçta da puan elde edemedi.
Böylece tecrübeli çalıştırıcı, Süper Lig kariyerinde 1 beraberlik ve 9 mağlubiyetlik istatistikle galibiyet hasretini sürdürdü.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...