A Milli Futbol Takımı, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu ilk maçında deplasmanda Gürcistan karşısına çıktı. Karşılaşmada teknik direktör Vincenzo Montella’nın tercihleri ve tribün atmosferi öne çıktı.
Montella’dan dikkat çeken ilk 11
Ay-yıldızlı ekip sahaya Uğurcan Çakır, Mert Müldür, Merih Demiral, Abdülkerim Bardakcı, Eren Elmalı, Hakan Çalhanoğlu, İsmail Yüksek, Yunus Akgün, Arda Güler, Kenan Yıldız ve Kerem Aktürkoğlu ilk 11’iyle çıktı.
Yedek kulübesinde ise Mert Günok, Altay Bayındır, Zeki Çelik, Çağlar Söyüncü, Salih Özcan, Orkun Kökçü, Barış Alper Yılmaz, Samet Akaydin, İrfan Can Kahveci, Oğuz Aydın, Ferdi Kadıoğlu ve Kaan Ayhan yer aldı.
Berke Özer, Yusuf Akçiçek, Demir Ege Tıknaz, Can Uzun ve Deniz Gül ise maç kadrosuna dahil edilmedi.
Bakan Osman Aşkın Bak tribünde
Tiflis’te oynanan karşılaşmayı Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak da tribünden izledi. Bakan Bak’a Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu ve TFF Yönetim Kurulu üyeleri eşlik etti.
Türk taraftarlardan büyük destek
Yaklaşık 55 bin seyirci kapasiteli Boris Paichadze Ulusal Stadı’nda oynanan mücadelede Türk taraftarlar, milli takımı yalnız bırakmadı. Ay-yıldızlılar için ayrılan tribün büyük oranda dolarken, maç boyunca millilere yoğun destek verildi.