Sarı-lacivertli kulübün kaderini belirleyecek olan olağanüstü seçimli genel kurul toplantısı, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi'nde tarihi bir katılımla gerçekleştiriliyor. Gündem maddelerinin ibra edilmesinin ardından başkan adaylarının konuşma bölümüne geçildi. Maraton Alt Tribünü önünde kurulan platformda kongre üyelerinin karşısına ilk çıkan isim, iddialı projeleri ve transfer hamleleriyle dikkat çeken başkan adayı Hakan Safi oldu.
"Suarez, Merih ve Greenwood Tamam, Dahası Da Geliyor"

Seçim kampanyası boyunca kurduğu güçlü lobi ve transfer ağına dikkat çeken Hakan Safi, elinde ıslak imzalı sözleşmelerle Londra'da bekleyen isimler olduğunu vurguladı:
"Eylül ayında adaylık kararını verdikten sonra çok sevdiğim Fenerbahçe'm için kendime hiçbir limit koymadım. Bizlere göre Fenerbahçe'nin artık kaybedecek 1 dakikası bile yok. Avrupa’nın farklı kulüplerini, kültürlerini inceledik. Çok önemli futbol adamlarıyla bir araya geldik. Bunlardan biri de kıymetli arkadaşım Paolo Maldini.
Haftalar önce transfer planlamamız başladı. Şu ana kadar 3 oyuncu ile kesin anlaşma sağladık: Luis Suarez, Merih Demiral ve Mason Greenwood. İnanın dahası da geliyor. Ben ıslak imza olmadan konuşmam. Fenerbahçe’yi vasata alıştıranlardan, transferde geç kalanlardan olmayacağız. Londra’da bekliyorlar, haftaya mazbatayı alınca açıkladığımız her isim sizlerin yanında olacak."
"Tarihin Gelmiş Geçmiş En İyi Kadrosunu Kuracağım"

Saha dışındaki engelleri ve lobi faaliyetlerini tamamen değiştireceğini söyleyen Safi, Türk futbolundaki eski dönemlerin kapandığını belirtti:
"Biz seçildiğimiz takdirde bu hasretin 13 yıla çıkmayacağının sözünü veriyorum. Ben geçmişi konuşmayı seven biri değilim; olan oldu, geri dönme imkanımız yok. Ben ilk olarak tarihin gelmiş geçmiş en iyi kadrosunu kuracağım. Saha dışındaki engelleri de teker teker kaldıracağız.
Kurtlar Vadisi dönemleri geride kaldı. Devir değişti; devir iletişim, doğru bağlantı ve lobi dönemi. Yönetimde olduğum dönemde yabancı VAR ve yabancı hakem atamasına ben vesile oldum. Yarın başkan olduğum takdirde fikstür ve hakem tartışmaları sorun olmayacak. Benim olduğum yerde Fenerbahçe’nin çeyrek puanını almaya kimse cesaret edemeyecek. 1959 öncesi şampiyonluklarımızı da hakkımız olan bu unvanları da gidip alacağız."
"Masaysa Masayı Kırarım, Yapıysa Yapıyı Bozarım!"
Gerçek rakiplerin saha dışındaki unsurlar olduğunu hatırlatan ve taraftara mayıs ayı için dünya çapında bir kutlama sözü veren Hakan Safi, konuşmasında şu çarpıcı ifadeleri kullandı:
"Hakem seminerlerine rakip adıyla katılan hakemleri, fikstüre ayar çekenleri, kutlamalarda Fenerbahçe’ye küfür eden teknik direktörleri bu kardeşiniz unutmaz. Seçildiğimizde ne yapı, ne kirli lobi, ne de kollanan rakipler olacak. Masaysa masayı kırarım, yapıysa yapıyı bozarım! Söz konusu Fenerbahçe olursa hiçbirine izin vermem. Gençliğim, enerjim, servetim, her şeyim Fenerbahçe'me feda olsun."
64 Bin 500 Kişilik Stat, GYO ve 5 Pilot Takım Projesi
Geleceğin milyar avroluk Fenerbahçe'sini yaratmak adına ekonomik ve sportif projelerini peş peşe sıralayan Safi, kulübün vizyon kartlarını şu şekilde açtı:
Stat Kapasitesi: Stadımızı kendi yerinde, Papazın Çayırı’nda 64 bin 500 kişilik kapasiteye çıkaracağız. Bunu ilk sezonumuzda şampiyon olduktan sonra gerçekleştireceğiz.
5 Pilot Takım ve Yurt Dışı Yatırımı: Türkiye’nin farklı bölgelerinde 5 pilot takım satın alacağız. Ayrıca yurt dışından da bir takım satın alarak Güney Amerika ve Afrika’dan getireceğimiz oyunculara Avrupa'ya adaptasyon süreci tanıyacağız. Batı Afrika’da bir akademiyle transfer önceliği için anlaşacağız.
1 Milyon Metrekare ve GYO: Kulübümüze tarihinde görülmemiş büyüklükte yeni araziler kazandıracağız. Fenerbahçe GYO'yu kurup kulübe devasa ek gelir sağlayacağız. Fenerium'un halka arz durumunu değerlendireceğiz.
"Geçmiş ile Gelecek Arasında Kritik Bir Seçim"
Kongre üyelerini sandığa davet ederek vizyoner bir tercih yapılması gerektiğini belirten Hakan Safi, "Pazar günü geçmiş ile gelecek arasında çok kritik bir seçim yapacaksınız. 'Artık o kadar enerjim yok' diyen mi, yoksa 'Ne pahasına olursa olsun canla başla çalışacağım' diyen mi? 'Bir yıldız yeter' diyen mi, yoksa 'Dünya yıldızlarını getireceğim' diyen mi sizlerin tercihi olacak. Biz şampiyon olacağız ve gelecek sene bu zamanlarda karşınıza şampiyonluk kupasıyla geleceğiz" diyerek konuşmasını tamamladı.