Eyüpspor, Süper Lig'in 30. haftasında Fatih Karagümrük ile karşı karşıya geldi. İstanbul derbisinde kazanan 2-1'lik skorla Eyüpspor oldu. Düşme hattını yakından ilgilendiren karşılaşma sonrasında Eyüpspor, ligde puanını 25'e yükseltti ve 16. sırada yer aldı. Karagümrük ise 20 puanla ligin en son sırasında.
MAÇTAN DAKİKALAR
7. dakikada Babicka’nın ceza sahası içi sol tarafından çizgiye kadar indikten sonra içeri çevirdiği topu kaleci Jankat, ön direkte kontrol etmek isterken elinden kaçırdı. Savunmada Umut Meraş son anda meşin yuvarlağı uzaklaştırdı.
16. dakikada Verde’nin sağ taraftan kullandığı köşe vuruşunda kale alanında seken meşin yuvarlağı Serginho, uzak direkte kafayla tamamladı. Kaleci Jankat ve savunmada Umut’un müdahalesi rağmen top ağlarla buluştu. 1-0
31. dakikada Calegari’nin sağ taraftan pasında topla buluşan Umut Bozok’un ceza yayı gerisinden yaptığı vuruşta kaleci Grbic, soluna gelen meşin yuvarlağı kontrol etti.
39. dakikada Umut’un pasında topla buluşan Metehan’ın sağ taraftan ceza sahası içine girdikten sonra içeri çevirdiği meşin yuvarlak, Karagümrük savunmasında Kranevitter’in ters vuruşunda ağlara gitti. 1-1
44. dakikada Umut Meraş’ın sol taraftan pasında topu alan Legowski, yay üzerinden yaptığı vuruşta meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. 1-2
İlk yarı bitti.
50. dakikada Verde’nin pasında ceza sahası sağ tarafında topla buluşan Biraschi’nin ortasında kale alanı sol çaprazında Serginho’nun vuruşunda meşin yuvarlak kalenin üzerinden dışarı gitti.
75. dakikada Mladenovic’in sol taraftan ortasında ceza sahası içi sağ çaprazda topu alan Serginho’nun gelişine sert vuruşunda meşin yuvarlak az farkla kalenin sağ tarafından dışarı çıktı.
78. dakikada Karagümrük atağında Tiago Çukur, savunma arkasına atılan topa yönelirken Eyüpspor savunmasında Anıl Yaşar tarafından engellendi. Pozisyon sonrası sarı kartına başvuran hakem Cihan Aydın, VAR uyarısı sonrası pozisyonu izledi ve sarı kartı iptal ederek Anıl’ı kırmızı kart ile oyun dışına gönderdi.
90+5. dakikada sağ taraftan gelen ortada Barış’ın ceza sahası içinden vuruşunda top, kaleci Jankat’ta kaldı.
Eyüpspor'dan ligde kalma yolunda kritik galibiyet
Bu sonuçla Fatih Karagümrük 20 puanla haftayı son sırada kapatırken, Eyüpspor puanını 25’e yükselterek maç fazlasıyla 16. sıraya çıktı ve ligde kalma umutlarını son 4 haftaya taşıdı. Eyüpspor, kalan maçlarda Gaziantep FK ve Çaykur Rizespor ile sahasında, Kayserispor ve Fenerbahçe ile ise deplasmanda oynayacak.