Türkgün | Futbol | Karşıyaka, görevi bırakan teknik direktörü Mustafa Reşit Akçay’dan tazminat aldı!

Karşıyaka, görevi bırakan teknik direktörü Mustafa Reşit Akçay’dan tazminat aldı!

3'üncü Lig 1'inci Grup'ta şampiyonluk mücadelesi veren Karşıyaka, mali ve idari sıkıntılarla boğuştuğu bir dönemde, devre arasında kulüpten ayrılan teknik direktör Mustafa Reşit Akçay’dan tazminat aldı.

3'üncü Lig 1'inci Grup'ta şampiyonluk mücadelesi veren Karşıyaka, mali ve idari sıkıntılarla boğuştuğu bir dönemde, devre arasında kulüpten ayrılan teknik direktör Mustafa Reşit Akçay’dan tazminat aldı.

KAYNAK: TÜRKGÜN

Karşıyaka, yıllarca kulübün sözleşmesini feshettiği teknik direktörlere yüksek tazminatlar öderken, bu kez devre arasında kulüpten kendi isteğiyle ayrılan Mustafa Reşit Akçay’dan 500 bin TL tazminat aldı.

Mustafa Reşit Akçay’ın Tazminat Durumu

Sezon başında, ani bir hastalık nedeniyle hayatını kaybeden Futbol Şube Başkanı Gökhan Şensan ile imzalanan sözleşmede, Mustafa Reşit Akçay’ın sözleşmesini tek taraflı feshetmesi halinde kulübe 1 milyon TL tazminat ödeyeceği belirtilmişti. Ancak Akçay, sürpriz bir şekilde kendi isteğiyle kulüpten ayrıldı ve bunun sonucu olarak Karşıyaka, 500 bin TL tazminat kazandı.

Mustafa Reşit Akçay, 19 Ocak'ta oynanan Kırşehirspor deplasmanının öncesinde, antrenmanlara katılmadan Trabzon'a döndü. Karşıyaka, bu durumu noter kanalıyla 3 gün boyunca tespit etti. Yapılan görüşmelerin ardından, Akçay, kulübe 500 bin TL ödeme yaptı.

Akçay’ın Yönetimindeki Dönem

Mustafa Reşit Akçay yönetimindeki Karşıyaka, lige namağlup 7 galibiyetle lider başlayıp, ancak kulüpteki sıkıntılar nedeniyle zirveyi Bursaspor’a kaptırmıştı. Akçay’ın kariyerinde Süper Lig’de önemli görevlerde bulunmuş ve UEFA Avrupa Ligi'nde galibiyet rekoru kırmıştı.

Karşıyaka'nın Mali Durumu ve Hedefi

Karşıyaka’da mali sorunlar devam ederken, Futbol Şube Başkanı Ayhan Gültekin, yaptığı açıklamada, "Kimse bu şartlarda şampiyonluk beklemesin" diyerek, kulübün mevcut durumuyla ilgili gerçeği ortaya koydu.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...