Kulüpler Birliği Vakfı toplantısı, İstanbul’da bir otelde gerçekleştirildi. Toplantının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Kulüpler Birliği Başkanı Ertuğrul Doğan, kulüplerin gelirlerini artırmaya yönelik çalışmalara değindi.
“Futbolun en büyük sıkıntısı gelir kalemleri”
Doğan, toplantıda ele alınan konulara ilişkin bilgi verdi.
“Futbolda sıkıntılar çok, lig yeni başlıyor. Toplantıda genel konular üzerinde konuştuk. Kulüpler Birliği Başkanı olarak benim de ilk toplantımdı. Futbolun en büyük sıkıntısı gelir kalemleri. Buralarda neler yapabiliriz, nasıl daha naklen yayın gelirlerini, sponsorlukları nasıl arttırabiliriz diye konuştuk. MHK ile ilgili kulüplerimizin sıkıntıları var. Bunları nasıl daha iyi hale getirebiliriz, nasıl geliştirebiliriz konuları gündeme geldi. Başkanlar görüşlerini bildirdi. Aramızda çalışacağız, kulüpler bu konuları değerlendirecek. Şu an aldığımız net karar yok. Üzerinde çalışacağımız konular ve sorunlar belli daha sonra tekrar toplanacağız.”
“TFF’nin görüşünü bekliyoruz”
Yabancı oyuncu kuralı konusundaki beklentileri aktaran Doğan, “Çoğunluğun bu konuda beklentisi vardı. Bir görüş belirtmiştik federasyona ama net bir cevap gelmedi, bekliyoruz. Zaten olacaksa bu hafta ya da önümüzdeki hafta olması lazım. Federasyonun görüşünü bekliyoruz.” dedi.
“Play-off oynayacak takımların talebi olursa federasyon değerlendirir”
Avrupa kupalarında play-off oynayacak Türk takımlarının maçlarının ertelenmesiyle ilgili bir gündem oluşmadığını söyleyen Doğan, “Bugün konuşulmadı. Play-off oynayacak takımların görüşü önemli. Federasyon da ilk haftadan erteleyerek bu konuda bir yol açtı. Oynayacak kulüplerin talebi olursa federasyon bunu değerlendirir.” şeklinde konuştu.