Türkgün | Futbol | Liverpool, Barcelona'nın yıldızı Ronald Araujo'yu kadrosuna kattı

Liverpool, Barcelona'nın yıldızı Ronald Araujo'yu kadrosuna kattı

Liverpool, Barcelona'nın 27 yaşındaki Uruguaylı savunma oyuncusu Ronald Araujo'yu 2026-2027 sezonu için kiralık olarak kadrosuna kattı. İngiliz basını, anlaşmada 55 milyon euroluk satın alma opsiyonunun bulunduğunu yazdı.

Liverpool, Barcelona'nın 27 yaşındaki Uruguaylı savunma oyuncusu Ronald Araujo'yu 2026-2027 sezonu için kiralık olarak kadrosuna kattı. İngiliz basını, anlaşmada 55 milyon euroluk satın alma opsiyonunun bulunduğunu yazdı.

MUHABİR: Ali Öncü

Liverpool, Barcelona forması giyen Ronald Araujo'nun transferinde mutlu sona ulaştı.

Premier Lig ekibi, 27 yaşındaki Uruguaylı stoperi 2026-2027 sezonu için kiralık olarak kadrosuna kattığını açıkladı.

Liverpool'dan Araujo açıklaması

Liverpool Kulübünden yapılan açıklamada, Barcelona ile Ronald Araujo'nun kiralık transferi konusunda anlaşmaya varıldığı belirtildi.

İngiliz basınına göre anlaşmada 55 milyon euroluk satın alma opsiyonu da bulunuyor.

"Başlamak için sabırsızlanıyorum"

Liverpool'un yeni transferi Araujo, kulübün internet sitesine yaptığı açıklamada transferden duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Uruguaylı futbolcu, "Bu kadar köklü bir geçmişe sahip, çok büyük bir kulüpte olduğum için heyecanlıyım. Takım arkadaşlarımla tanışmak, sahaya çıkmaya başlamak için sabırsızlanıyorum. Çok motiveyim ve bir an önce başlamak istiyorum." ifadelerini kullandı.

Transferin kariyerinin bu aşamasında kendisi için doğru adım olduğunu belirten Araujo, Liverpool'un ilgisini duyduğu andan itibaren sürecin hızlı ilerlediğini söyledi.

Barcelona'da 213 maça çıktı

2018-2020 yılları arasında Barcelona'nın ikinci takımında forma giyen Ronald Araujo, 2020'den itibaren A Takım'da görev yaptı.

27 yaşındaki stoper, Barcelona A Takımı formasıyla kariyerinde 213 maça çıktı.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...