Türkgün | Futbol | Liverpool'da Andoni Iraola dönemi! İlk mesajı taraftara verdi

Liverpool'da Andoni Iraola dönemi! İlk mesajı taraftara verdi

Liverpool'un yeni teknik direktörü Andoni Iraola, Anfield'da taraftarla güçlü bir bağ kurmak istediğini söyledi. İspanyol çalıştırıcı, takımının yoğun pres yapan, agresif ve mücadeleci bir futbol oynayacağını belirtirken, kadroya yeni transferlerin de yapılması gerektiğini ifade etti.

Liverpool'un yeni teknik direktörü Andoni Iraola, Anfield'da taraftarla güçlü bir bağ kurmak istediğini söyledi. İspanyol çalıştırıcı, takımının yoğun pres yapan, agresif ve mücadeleci bir futbol oynayacağını belirtirken, kadroya yeni transferlerin de yapılması gerektiğini ifade etti.

KAYNAK: BBC Sport

Liverpool'un yeni teknik direktörü Andoni Iraola, göreve başlamasının ardından yaptığı ilk açıklamalarda taraftarla güçlü bir bağ kurmayı hedeflediğini ve takımına mücadeleci bir kimlik kazandırmak istediğini söyledi.

Geçtiğimiz sezonu Premier Lig'de beşinci sırada tamamlayan Liverpool'da Arne Slot ile yolların ayrılmasının ardından göreve getirilen 44 yaşındaki İspanyol teknik adam, kulüple iki yıllık sözleşme imzaladı.

"Taraftarla bağ kurmak zorundayız"

Anfield atmosferinin dünyanın en özel futbol ortamlarından biri olduğunu belirten Iraola, taraftar desteğinin sahadaki performansla kazanılacağını ifade etti.

"Futbol ve özellikle Liverpool, bağ kurmakla ilgilidir. Taraftarla bağlantı kurmak zorundasınız. Anfield'da rakip olarak bunu hissettim. O atmosferi her maç yaşamak isterim ama bu sahada bizim ortaya koyacağımız oyunla mümkün." dedi.

"Agresif ve dikine oynayacağız"

Takımının nasıl bir oyun anlayışına sahip olacağını da anlatan İspanyol teknik adam, mücadele gücü yüksek bir ekip oluşturmayı hedeflediğini söyledi.

"Çok çalışan, yoğun, agresif ve dikine oynayan bir ekip olmalıyız. İnsanlar kendini bu takımla özdeşleştirebilmeli." ifadelerini kullandı.

Transfer mesajı verdi

Kadroyu güçlendirmek istediklerini de belirten Iraola, transfer çalışmalarının sürdüğünü açıkladı.

"İki oyuncu aldık ama daha fazlasına ihtiyacımız var. Kulüp bu konuda çalışıyor. Ben de sürece yardımcı olmaya çalışıyorum." diyen deneyimli teknik adam, yeni takviyelerin yapılacağının sinyalini verdi.

"Umarım iki yıldan fazla kalırım"

Sadece iki yıllık sözleşme imzalamasıyla ilgili de konuşan Iraola, teknik direktörlükte kontrat süresinden çok sahadaki başarının önemli olduğunu vurguladı.

"Bir yerde sadece kontratım var diye kalmak istemem. Teknik direktörlükte her sezon kendinizi kanıtlamanız gerekir. Umarım iki yıldan daha uzun kalırım, bu da iyi iş çıkardığım anlamına gelir." sözleriyle Liverpool'da uzun vadeli bir başarı hedeflediğini dile getirdi.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...