Premier Lig'in 5. haftasında Manchester City, sahasında Sunderland'i konuk etti. Etihad Stadı'nda oynanan gol düellosunda 8 kez fileler havalanırken, sahadan 5-3 galip ayrılan Manchester City ligde 5'te 5 yaptı.
Karşılaşmada gol perdesi 9. dakikada açıldı. Enzo Fernandez'in attığı golle Manchester City 1-0 öne geçti. Sunderland bu gole yalnızca 3 dakika sonra Brobbey ile karşılık verdi.
Manchester City ilk yarıyı önde tamamladı
City, 29. dakikada Cherki'nin golüyle yeniden üstünlüğü yakaladı.
Sunderland'in cevabı ise yine Brobbey'den geldi. 33. dakikada fileleri havalandıran golcü oyuncu skoru 2-2'ye getirdi.
İlk yarının son bölümünde sahneye Semenyo çıktı. 43. dakikada attığı golle Manchester City'yi yeniden öne geçiren Semenyo, takımının soyunma odasına 3-2 üstünlükle gitmesini sağladı.
İkinci yarıda da 5 gol çıktı
Manchester City ikinci yarıya da hızlı başladı. Semenyo, 57. dakikada kendisinin ikinci, takımının dördüncü golünü kaydederek farkı ikiye çıkardı.
Sunderland ise bu gole hemen karşılık verdi. 59. dakikada bir kez daha fileleri havalandıran Brobbey, hat-trick yaparak takımını yeniden umutlandırdı.
Karşılaşmanın 83. dakikasında Erling Haaland sahneye çıktı. Norveçli yıldızın golüyle Manchester City 5-3 öne geçti.
Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Manchester City, Sunderland'i 5-3 mağlup etti.
Manchester City 5'te 5 yaptı
Bu sonuçla Manchester City, Premier Lig'de oynadığı 5 karşılaşmanın tamamından galibiyetle ayrıldı.
Sunderland ise 5 hafta sonunda 4 puanda kaldı.
Milli ara sonrasında Manchester City, deplasmanda Liverpool ile karşı karşıya gelecek. Sunderland ise sahasında Brighton'ı konuk edecek.