A Milli Futbol Takımı’nın 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda Sevilya’da İspanya ile oynadığı maç sonrasında, milli futbolcu Merih Demiral’ın kaybolduğu fark edilen 150 bin avro değerindeki saat ve iki yüzüğünün bulunarak kendisine teslim edilmek üzere güvence altına alındığı açıklandı.
Karşılaşmanın ardından havalimanına hareket eden milli kafilede Demiral, değerli eşyalarının yanında olmadığını fark etti. Bunun üzerine Türkiye Futbol Federasyonu yetkilileri, İspanya Futbol Federasyonu güvenlik birimiyle temas kurdu. Soyunma odasında yapılan ilk aramalarda eşyalar bulunamadı.
Demiral’ın avukatı aracılığıyla polise suç duyurusunda bulunması sonrası İspanyol polisi ve stat güvenliği birlikte kapsamlı bir araştırma başlattı ve birkaç saat içinde saat ile yüzüklere ulaştı.
Yetkililer, saatin yaklaşık 90 bin avro, yüzüklerin ise yaklaşık 60 bin avro değerinde olduğunu belirtti. Yasal süreç tamamlandıktan sonra eşyalar milli futbolcuya teslim edilecek.
İspanya Ulusal Polisi, olayın bir hırsızlık girişimi olma ihtimaline karşı soruşturmayı sürdürürken, faillerin ve olayın nasıl gerçekleştiğinin tespit edilmesi için çalışmaların devam ettiği bildirildi.