Türkgün | Futbol | Muşspor, 31 yıl sonra gelen şampiyonluğu binlerce taraftarla kutladı

Muşspor, 31 yıl sonra gelen şampiyonluğu binlerce taraftarla kutladı

3. Lig play-off finalinde Balıkesirspor'u 2-0 mağlup ederek Nesine 2. Lig'e yükselen Muşspor, tarihi başarısını coşkulu bir törenle kutladı. Muş Şehir Stadyumu’nda düzenlenen kutlamalarda futbolcular, teknik heyet ve binlerce taraftar bir araya geldi.

3. Lig play-off finalinde Balıkesirspor'u 2-0 mağlup ederek Nesine 2. Lig'e yükselen Muşspor, tarihi başarısını coşkulu bir törenle kutladı. Muş Şehir Stadyumu’nda düzenlenen kutlamalarda futbolcular, teknik heyet ve binlerce taraftar bir araya geldi.

KAYNAK: İHA

Teknik Direktör Fatih Çardak yönetimindeki Muşspor, 3. Lig play-off finalinde Balıkesirspor’u 2-0 mağlup ederek 2. Lig’e yükseldi. Tarihi zaferin ardından Muş Şehir Stadyumu’nda düzenlenen "Şampiyonluk Kutlaması" programıyla binlerce taraftar bir araya geldi. Sarı-siyahlı ekip, 31 yıl aradan sonra tekrar 2. Lig’e yükselmenin gururunu yaşadı.

Taraftarlarla kupa coşkusu

Kutlama programında futbolcular ve teknik heyet, tek tek sahneye çağrılarak büyük coşkuyla karşılandı. Takım kaptanı ve oyuncular, şampiyonluk kupasını tribünleri dolduran taraftarların tezahüratları eşliğinde havaya kaldırdı.

Stadyumda meşaleler yakıldı, marşlar söylendi, sarı-siyah bayraklar dalgalandı. Şehir merkezinde ise vatandaşlar, sokaklarda Muşspor’un başarısını kutladı.

Vali Vekili Abukan: “Hedefimiz 1. Lig”

Kutlama gecesinde konuşan Muş Vali Vekili Cihat Abukan, şunları söyledi:

“Bizler burada büyük bir gururu ve onuru yaşamanın sevinci içerisindeyiz. İnşallah seneye bu zamanlarda 1. Lig’e çıkmanın da sevincini yaşayacağız. Muşspor’umuzun yolu açık, geleceği parlak olsun.”

İl Müdürü Taşdemir: “Bu birliktelik birçok şehre örnek”

Muş Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Arif Taşdemir ise altyapı yatırımlarına dikkat çekti:

“Stadyumun zemininden antrenman sahalarına kadar en iyi şartları sunmak için çalıştık. Şampiyonluk, şehirde görülmemiş bir heyecan oluşturdu. Bu kenetlenme, birçok şehre örnek olacak kadar kıymetlidir.”

Başkan Fatih Cengiz: “2030 hedefimiz Süper Lig”

Kulüp Başkanı Fatih Cengiz, Muşspor’un artık daha büyük hedefleri olduğunu vurguladı:

“Bu saatten sonra Muşspor’u ikincilik paklamaz. Hedefimiz Allah’ın izniyle 2030 yılına kadar 1. Lig, ardından Süper Lig. Bu şehir bunu hak ediyor.”

Teknik Direktör Çardak: “İyi bir planlama ve karakterle başardık”

Şampiyonlukla ilgili konuşan Teknik Direktör Fatih Çardak, bu başarının temelinde disiplinli planlama olduğunu belirtti:

“Bu sezon çok büyük mücadeleler var ve ortaya koyulan inanılmaz bir karakter var. Başarı istiyorsanız uzun vadeli planlara sadık kalmak zorundasınız. Bu mutlu biten hikayenin bir parçası olmaktan gurur duyuyorum.”

Kutlamalara müzikli final

Programın sonunda sahne alan sanatçılar, şampiyonluk coşkusunu müzikle taçlandırdı. Tribünlerde meşaleler ve tezahüratlar eşliğinde kutlamalar gece boyunca devam etti.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...