Süper Lig’in 9. haftasında sahasında Galatasaray’a 2-1 mağlup olan Başakşehir’in teknik direktörü Nuri Şahin, karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Şahin, güçlü bir rakibe karşı ikinci yarı iyi bir performans sergilediklerini ancak bunun galibiyet için yeterli olmadığını belirtti.
“İlk yarı hiç olmayan bir oyun vardı”
Müsabakanın ilk devresinde takımının performansından memnun kalmadığını dile getiren Nuri Şahin, şu ifadeleri kullandı:
“İlk yarı hiç olmayan bir oyun vardı. Maçın içine giremedik, ne toplu ne de topsuz istediğimiz hiçbir şeyi sahaya yansıtamadık. İkinci yarı hem değişikliklerle hem ana plana sadık kalarak normalde 90 dakikaya yaymamız gereken oyunu 45 dakikada oynadık.”
Şahin, ikinci yarıda ortaya koydukları oyunun umut verici olduğunu ancak istikrar göstermeleri gerektiğini vurguladı.
“Galatasaray gibi bir takımı yenmek istiyorsan 45 dakika yetmiyor”
Galatasaray’ın kalitesi karşısında 90 dakika boyunca aynı tempoda oynamanın şart olduğunu ifade eden genç teknik adam, sözlerini şöyle sürdürdü:
“İkinci yarı ortada geçti. Galatasaray gibi bir takımı yenmek istiyorsan 45 dakika yetmiyor. 90 dakika o oyunu göstermen lazım. Ne yazık ki sadece 45 dakika istediğimiz futbolu sahaya yansıttık. Neticesinde kaybettik.”
Şahin’den Galatasaray’a tebrik
Rakibinin performansını da değerlendiren Nuri Şahin, sözlerini şu şekilde tamamladı:
“Aldığı galibiyetten dolayı Galatasaray’ı tebrik ediyorum.”
Başakşehir, yükseliş arıyor
Bu sonucun ardından RAMS Başakşehir, Süper Lig’de üst üste ikinci mağlubiyetini aldı. Nuri Şahin’in öğrencileri, ligin 10. haftasında deplasmanda Kasımpaşa ile karşılaşacak. Genç teknik adam, bu maçta 90 dakikaya yayılan bir oyunla çıkış yakalamayı hedefliyor.