UEFA Konferans Ligi 2. eleme turu rövanşında yarın Finlandiya temsilcisi Inter Turku'ya konuk olacak Başakşehir'de teknik direktör Nuri Şahin, karşılaşma öncesinde açıklamalarda bulundu.
Veritas Stadı'nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Şahin, ilk maçta yaşanan sıkıntıları geride bırakacaklarını belirterek turu geçen taraf olacaklarına inandığını dile getirdi.
"Yarın bizim adımıza iyi bir gün olacak"
İstanbul'da oynanan ve 1-1 sona eren ilk karşılaşmayı değerlendiren Nuri Şahin, maça istedikleri gibi başlayamadıklarını söyledi.
"İlk maça kötü başlamıştık. Eminim yarın çok daha iyi başlayacağız. Inter Turku'nun girdiği pozisyonlar 15-20 dakikalık süreçteydi. Sezonun ilk maçı olduğu için bazen böyle şeyler olabiliyor. Beklediğimden daha iyi bir hava var. Buraya skor dezavantajıyla geldik. Eminim yarın bizim adımıza iyi bir gün olacak." ifadelerini kullandı.
Sentetik zemine dikkat çekti
Karşılaşmanın oynanacağı Veritas Stadı'nın sentetik zeminiyle ilgili de değerlendirmelerde bulunan genç teknik adam, bunun kendileri için önemli bir sorun oluşturmayacağını söyledi.
"Futbolculuk kariyerimde birkaç kez sentetik sahada oynadım. Çok dezavantajını görmedim. Zeminden ziyade soğuk hava olmaması önemliydi çünkü hava değişikliği bazen sıkıntı olabiliyor. Sahada sıkıntı görmedim. Hangi sahada olursa olsun tur atlamak istiyoruz. Bunu yapacağımızdan eminim." diye konuştu.
Finlandiyalı antrenör detayı
Teknik ekibinde yer alan Finlandiyalı kaleci antrenörü Jarkko Tuomisto'nun kendilerine yardımcı olduğunu belirten Şahin, "İlk maçtan önce sohbet ettik. Bana biraz stadı anlattı. Bize küçük bir avantaj sağlarsa ne mutlu." dedi.
Emin Bayram da tura inanıyor
Basın toplantısında konuşan savunma oyuncusu Emin Bayram da ilk maçta attığı golün ardından rövanşta da başarılı bir performans sergileyerek Inter Turku'yu eleyip UEFA Konferans Ligi'nde bir üst tura yükselmek istediklerini ifade etti.