Türkgün | Futbol | Okan Buruk: "7'de 7 yaptık ama mutluluğunu yaşayamadım"

Okan Buruk: "7'de 7 yaptık ama mutluluğunu yaşayamadım"

Galatasaray, Süper Lig’in 7. haftasında deplasmanda Alanyaspor’u 1-0 mağlup ederek 7’de 7 yaptı. Maçın ardından Galatasaray teknik direktörü Okan Buruk

Galatasaray, Süper Lig’in 7. haftasında deplasmanda Alanyaspor’u 1-0 mağlup ederek 7’de 7 yaptı. Maçın ardından Galatasaray teknik direktörü Okan Buruk

MUHABİR: Ali Öncü

Süper Lig’in 7. haftasında deplasmanda Alanyaspor’u 1-0 mağlup eden Galatasaray’da teknik direktör Okan Buruk, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında değerlendirmelerde bulundu. Buruk, alınan galibiyete rağmen mutlu olmadığını söyledi.

"7'de 7 yaparak ve 21 puanla başladık ama açıkçası bunun mutluluğunu yaşayamadım"

Okan Buruk, Alanyaspor’un geçiş hücumlarında etkili bir takım olduğuna dikkat çekti. İlk yarıda oyun üstünlüğünün kendilerinde olduğunu vurgulayan Buruk, ikinci yarıda yaşanan sakatlıklar ve zorunlu değişikliklerin oyunu etkilediğini söyledi.

Buruk, “Biz savunmada kötü işler yaptık ve rakibimize fırsatlar verdik. Bu anlamda tabii ki maç bittiğinde çok mutlu değildim. 7'de 7 yaparak ve 21 puanla başladık ama açıkçası bunun mutluluğunu yaşayamadım.” ifadelerini kullandı.

"Günün sonunda kazandığımız için tabii ki mutluyuz"

Şampiyonlar Ligi’nde Liverpool ile oynayacakları maça dikkat çeken Buruk, rotasyonlar nedeniyle performans düşüklüğü yaşadıklarını söyledi.

“Salı günü de çok önemli bir maç oynayacağız. Bir yandan kadroda değişiklikler yaptık. Sakatlığı olan oyuncularımız vardı. Günün sonunda kazandığımız için tabii ki mutluyuz. Ama onun mutluluğunu açıkçası çok fazla yaşayamıyorum.”

"İyi oynamadan kazandık"

Alanyaspor karşısında beklenen oyunu sergileyemediklerini kabul eden Buruk, “Birçok takım bu yerlerde puan kayıpları yapabiliyor. İyi oynamadan kazandık. Bugün özellikle maçın sonunu iyi bitirmedik... Rakibimizin net pozisyonları oldu. Burada da hem kalecimizin önemli kurtarışları oldu hem rakibin bitiremeyişi de oldu.” açıklamasını yaptı.

"Bir sonraki maç için daha tempolu, daha istekli oynayan bir Galatasaray sahada olacak"

Rotasyon yaptıklarını belirten Buruk, “Bir sonraki maç için de daha tempolu, daha istekli oynayan bir Galatasaray sahada olacak. Bu konuda kimsenin şüphesi olmasın.” sözleriyle taraftarlara mesaj verdi.

Osimhen’in hazır olmadığını belirten Buruk, “Milli takımdan döndüğünden beri takım antrenmanı yapmadı... Bugün aslında son değişiklikte Barış yerine kanat oyuncusu istiyorduk ama özellikle Osimhen'i soktum ki bir 10 dakika oynasın, bir sonraki maç için oynama şansı olsun ve bize katkı verebilsin.” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...