Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Union Saint-Gilloise maçı öncesinde yaptığı açıklamalarda hem takımının hedeflerine hem de oyuncularının durumuna dair önemli mesajlar verdi. Buruk, “Biz sahada istediğimizde her şeyi başarabilecek bir takımız” sözleriyle kritik mücadeleye yüksek motivasyonla çıktıklarını dile getirdi.
“Sahada istediğimizde her şeyi başarabilecek bir takımız”
UEFA Şampiyonlar Ligi’nin 5. haftasında yarın 20.45’te Union Saint-Gilloise'ı konuk edecek Galatasaray’da Okan Buruk, Kemerburgaz Metin Oktay Tesisleri’nde basın toplantısında konuştu.
Zorlu bir süreçten geçtiklerini söyleyen Buruk, şu ifadeleri kullandı:
“Biz sahada istediğimizde her şeyi başarabilecek bir takımız. İyi hazırlanıp, rakibimizi iyi analiz edip, kendi artılarımızı sahada doğru bir şekilde kullanıp bu maçı kazanmak için en iyisini yapmaya çalışacağız. Rakibimize çok büyük saygı duyuyorum. Kendi liglerinde liderler… Kendi kalitemizi ortaya koyarsak bu maçı kazanmamamız için bir neden yok.”
Buruk ayrıca Şampiyonlar Ligi atmosferinin önemine vurgu yaparak, hem takımına hem de taraftara güvendiğini ifade etti.
Sakat oyuncuların durumu maç saatinde netleşecek

Sakatlıklarla ilgili gelen soruya Buruk şu yanıtı verdi:
“Son durumlarına antrenman öncesinde bakacağız… Son idman öncesinde bakacağız, yarın da durumlarına bakacağız. Maç saatine kadar soru işaretli oyuncularımızın durumları netleşecek.”
Bazı bölgelerde üst üste gelen sakatlıklar nedeniyle rotasyonun daraldığını belirten Buruk, sahaya yine güçlü bir kadroyla çıkacaklarını söyledi.
“Tek düşüncemiz maçı kazanıp, hedeflediğimiz yerde olmak”
Galatasaray'ın hedeflerini tek tek açıklayan tecrübeli çalıştırıcı, şu değerlendirmeleri yaptı:
“Birinci hedefimiz ilk 24 içerisinde olmak. İkinci hedefimiz ilk 16 içerisinde olup seri başı olmak. Büyük hayalimiz de ilk 8 içinde olmak… Şu an tek düşüncemiz yarın maçı kazanıp, hedeflediğimiz yerde olmak.”
Union Saint-Gilloise analiz: “Bodo/Glimt ile çok farklı takımlar”
Rakibi oyun tarzı üzerinden değerlendiren Buruk şunları söyledi:
“Bodo/Glimt topa sahip olan bir takımdı. Union Saint-Gilloise, Şampiyonlar Ligi'nde yüzde 36 topa sahip oluyorlar… Son maçlarında 5-3-2 şeklinde savunma diline geçtiler. Daha çok topu rakibine bırakan bir takım… Ligde 8 maçta kalelerini gole kapattılar. Lig ve Şampiyonlar Ligi'nde farklı takım olduklarını söyleyebilirim.”
Union Saint-Gilloise'nın duran toplarda etkili olduğuna dikkat çeken Buruk, bu konu üzerinde özel çalışmalar yapacaklarını da belirtti.