İtalya Serie B ekiplerinden Parma, 2024-2025 sezonu öncesi teknik direktörlük pozisyonu için iki güçlü aday üzerinde yoğunlaştı. Kulübün listesinde Daniele De Rossi ve Mark van Bommel yer alıyor.
De Rossi, Parma'nın İlk Tercihi
Sky Sports'un haberine göre, Parma yönetimi teknik direktörlük görevi için öncelikli aday olarak Daniele De Rossi'yi belirledi. Ancak kulüp ile İtalyan çalıştırıcı arasında henüz resmi bir anlaşmaya varılamadı. Antrenörlük kariyerine Roberto Mancini döneminde İtalya Milli Takımı'nda teknik ekipte başlayan De Rossi, son olarak Roma'da teknik direktörlük yaptı.
Alternatif Aday: Mark van Bommel
Parma'nın radarındaki bir diğer isim ise Mark van Bommel. Belçika temsilcisi Antwerp ile geçtiğimiz yıllarda lig, kupa ve Süper Kupa zaferleri yaşayan Hollandalı teknik adamın ismi İtalyan kulübüyle anılmaya başlandı. Kariyerinde Wolfsburg, PSV ve PSV U19 gibi kulüplerde teknik direktörlük yapan Van Bommel; ayrıca Avustralya, Suudi Arabistan ve Hollanda U17 milli takımlarında yardımcı antrenörlük görevlerinde bulundu.
Van Bommel’in Başarıları
2022-2023 sezonunda Antwerp ile hem Belçika Ligi hem de Belçika Kupası şampiyonluğu yaşayan Van Bommel, 2023-2024 sezonunun başında da Süper Kupa zaferi elde etmişti. Bu başarılar, deneyimli teknik adamı Avrupa kulüpleri için cazip hale getirdi.