İngiltere Premier Lig'in 10. haftasında Liverpool, deplasmanda Crystal Palace ile karşı karşıya geldi. Selhurst Park'ta oynanan mücadeleyi konuk ekip 3-1 kazandı.
Liverpool'a galibiyeti getiren golleri Alexis Mac Allister, Florian Wirtz ve Alexander Isak kaydetti. Crystal Palace'ın tek golü ise uzatma dakikalarında Eddie Nketiah'tan geldi.
Liverpool ilk yarıda öne geçti
Karşılaşmanın 40. dakikasında Dominik Szoboszlai'nin kullandığı serbest vuruşta iyi yükselen Alexis Mac Allister, kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi ve Liverpool'u 1-0 öne geçirdi.
İlk yarı, konuk ekibin üstünlüğüyle tamamlandı.
Wirtz ve Isak farkı açtı
İkinci yarıya da etkili başlayan Liverpool, 54. dakikada Florian Wirtz'in golüyle farkı ikiye çıkardı.
Mücadelenin 89. dakikasında Alexander Isak sahneye çıktı ve skoru 3-0 yaptı. Crystal Palace, 90+5. dakikada Eddie Nketiah'ın golüyle farkı ikiye indirse de karşılaşma Liverpool'un 3-1'lik üstünlüğüyle sona erdi.
Mac Allister 100. maçını golle kutladı
Liverpool formasıyla Premier Lig'de 100. kez ilk 11'de sahaya çıkan Alexis Mac Allister, bu özel karşılaşmayı golle tamamladı. Arjantinli futbolcu, bu sezon tüm kulvarlardaki beşinci golünü kaydetti.
Crystal Palace'ın mağlubiyet serisi 4 maça çıktı
Bu sonuçla puanını 18'e yükselten Liverpool, Arsenal ve Fenerbahçe karşısında aldığı yenilgilerin ardından yeniden galibiyet sevinci yaşadı. Crystal Palace ise 7 puanda kaldı ve Premier Lig'de üst üste dördüncü mağlubiyetini aldı.
Milli ara sonrası fikstür
Liverpool, milli aranın ardından 22 Kasım'da Premier Lig'de Manchester United'ı konuk edecek. Kırmızılar, 25 Kasım'da ise UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Club Brugge deplasmanına çıkacak.
Crystal Palace, 21 Kasım'da Coventry City deplasmanında mücadele edecek. Londra ekibi, 26 Kasım'da UEFA Avrupa Ligi'nde Real Sociedad'ı ağırlayacak.