Manchester United Teknik Direktörü Ruben Amorim, Everton’a 1-0 kaybedilen karşılaşmanın ardından hem oyuncularının düşük tempolu oyununu hem de takımın mental eksikliklerini sert sözlerle eleştirdi. Amorim, takım içi tartışmaların bazen olumlu etki yaratabileceğini söyledi.
“Kavga etmek kötü bir şey değil”
Everton karşılaşmasının hemen başında Bruno Fernandes’in şutundan sonra yaşanan Gueye–Keane tartışmasına değinen Amorim, bu tür olaylara farklı bir perspektiften yaklaştığını belirtti:
“Kavga etmek kötü bir şey değil. Bu, birbirlerini sevmedikleri anlamına gelmez. Bu kırmızı karta katılmıyorum, takım arkadaşlarıyla kavga edebiliriz. Umarım oyuncularım, topu kaybettiklerinde birbirleriyle kavga ederler.”
Amorim, oyuncuların oyundan atılmadan bu reaksiyonları göstermesi gerektiğini de vurguladı.
United, 80 dakika 10 kişi oynayan Everton’a 1-0 kaybetti
Manchester United, Everton'da Gueye'nin Keane'e attığı tokat nedeniyle oyundan atılmasıyla 80 dakikayı bir kişi fazla oynamasına rağmen sahadan 1-0 mağlup ayrıldı.
Kiernan Dewsbury-Hall’ın attığı gol, United’ın ilk dört yarışında önemli bir darbe oldu ve takım ligde 10. sıraya geriledi.
“Kaybetmeyi hak ettik. Doğru yoğunlukla oynamadık”
Maçın taktik ve fiziksel yönünü değerlendiren Amorim, oyuncuların sahaya yeterli enerjiyle çıkmadığını söyledi:
“Onlar daha iyi takımdı. Kaybetmeyi hak ettik. Doğru yoğunlukla oynamadık… Diğer takım birbirleriyle savaştı ve biz maçın anlarını anlayamadık. Bu benim hatam, her anı açıklamalıyım. Oyunu açıklamak benim sorumluluğum, bugün bireysel bir hatadan kaynaklanmıyor.”
Portekizli teknik adam, hafta sonu alınan diğer sonuçlara rağmen takımının gereken motivasyonu sahaya yansıtamadığını belirtti.
“Old Trafford büyük bir adım bekliyordu ama biz hazır değildik”
United’ın son dönemde övülen gelişimine karşın henüz üst seviyeye çıkamadığını savunan Amorim, şöyle konuştu:
“Hafta sonu sonuçlarını gördüğümüzde, sahaya farklı bir heyecanla çıkmalıydık ve Old Trafford büyük bir adım atacağımızı görmek için oradaydı ama biz hazır değildik. Bu beş hafta boyunca herkes gelişimimizi övüyordu ama ben her zaman aynı şeyleri söylüyorum, yakında bile değiliz.”
Bu sonuçla United’ın üç maçtır kazanamadığını ve yenilmezlik serisinin sona erdiğini hatırlattı.
“Ligdeki en iyi pozisyonlar için mücadele etmemiz gereken noktaya bile yakın değiliz”
Takımının mevcut seviyesinin hedeflenen çizginin gerisinde olduğunu söyleyen Amorim, sözlerine şöyle devam etti:
“Şu anda hangi noktada olduğumuzu biliyorum. Ligdeki en iyi pozisyonlar için mücadele etmemiz gereken noktaya bile yakın değiliz. Maçları kazanmak için mükemmel olmalıyız ve biz değildik.”