Fenerbahçe’nin eski yöneticilerinden Sadettin Saran, yazılı açıklama yaparak sarı-lacivertli kulübün başkanlığına adaylığını açıkladı.
“Fenerbahçe, dünyanın en büyük spor kulübüdür”
Kulüpte yaşanan gelişmeleri yakından takip ettiğini belirten Sadettin Saran, “Değerli Fenerbahçeliler, hepimizin bildiği gibi Fenerbahçe yalnızca basketbolda Avrupa'nın zirvesine çıkmış bir kulüp değil, tüm branşlarıyla birlikte değerlendirildiğinde tartışmasız olarak dünyanın en büyük spor kulübüdür. Bu büyüklüğün doğal bir uzantısı olarak, futbol takımımızın da her zaman zirvede olması kaçınılmaz bir gerekliliktir.” dedi.
“İmza kampanyasına destek vermedik”
Olağanüstü kongre için başlatılan imza kampanyasına değinen Saran, “Ancak bizler, seçilmiş yönetimlerin bu tür yöntemlerle görevden el çektirilmesini doğru bulmuyoruz. Fenerbahçe, geçmişte en fazla ezeli rakip şampiyonluğu gören bir başkanı bile bu yolla göndermeyecek fazilette bir camiadır. Bu sebeple biz bu imza kampanyasına destek vermedik ve bir parçası olmadık.” ifadelerini kullandı.
“Bu büyük sorumluluğa talibiz”
Başkan adaylığı konusundaki duruşlarını net bir şekilde ortaya koyan Saran, “İmza kampanyasının sonucu ne olursa olsun başkan adaylığımız konusundaki duruşumuz şudur: Fenerbahçe'mizi beklenen şampiyonluklara bir an önce taşımak amacıyla, yapılacak ilk kongrede, hiçbir şart gözetmeksizin, arkadaşlarımızla birlikte bu büyük sorumluluğa talibiz. Hiçbir Fenerbahçeli'nin bu konuda en ufak bir tereddüdü olmamasını rica ederim.” şeklinde konuştu.
Olağanüstü Genel Kurul eylülde yapılacak
Sarı-lacivertli kulüpte Olağanüstü Genel Kurul’un, önümüzdeki eylül ayında gerçekleştirilmesi planlanıyor.