Sakaryaspor Teknik Direktörü İlker Püren, Bandırmaspor ile oynadıkları 2-2'lik berabere kaldıkları maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, maçın kırılma anlarını değerlendirdi. Püren, erken gol yemelerine rağmen takımlarının oyunundan genel olarak memnun olduğunu ve bu şablon üzerinden devam etmek istediğini belirtti.Püren, erken gol yemelerine rağmen takımlarının oyunundan genel olarak memnun olduğunu ve bu şablon üzerinden devam etmek istediğini belirtti.
"Futbol Zaten Anlar Oyunu"
Sakaryaspor, Bandırmaspor karşısında 2-2 berabere kalsa da teknik direktör İlker Püren, maç sonrası yaptığı açıklamada takımının gösterdiği mücadeleye olumlu bir yaklaşım sergiledi. Püren, "Futbol zaten anlar oyunu, o anları iyi değerlendirmemiz gerekiyor" diyerek, maçın kritik anlarında daha dikkatli olmaları gerektiğinin altını çizdi. Penaltı pozisyonunun kaçırılmasının ardından yaşadıkları moral bozukluğunun, rakip takımın motivasyonunu arttırdığını belirten Püren, "Penaltı kaçınca bir moral bozukluğuyla beraber rakibin konsantrasyonu ve motivasyonu biraz daha yükseldi" dedi.
Kırılma Anları ve Kazanma Psikolojisi
Püren, maçta yaşanan kırılma anlarının takımı olumsuz etkilediğini ifade etti. "O ara bir dağınıklığımız oldu, zaten golü yedik. Daha sonra da puanları paylaşmak zorunda kaldık." diyerek, takımın oyun içindeki kararsızlıklarını dile getirdi. Teknik direktör, oyuncularının kazanma psikolojisine girmeleri gerektiğini ve her kırılma anını iyi değerlendirmeleri gerektiğini vurguladı.
Rotasyon ve İdeal 11
Sakaryaspor’un oyun yapısının şekillenmeye başladığını söyleyen Püren, maçta sahaya çıkan 11'in gösterdiği mücadeleden memnun kaldığını ifade etti. "Artık bu şablon üzerinden hareket etmek istiyorum" diyerek, fazla rotasyon yapmayı düşünmediğini belirtti. Püren, takımın hüviyetini bozacak fazla değişikliklerden kaçınacaklarını, ancak gelişim için gerekli olan devre arası değişikliklere açık olduklarını söyledi.