Süper Lig’i 3. sırada tamamlayarak Avrupa kupalarına katılma hakkı kazanan Samsunspor'da Başkan Vekili Veysel Bilen, yeni sezon planlaması ve hedefleriyle ilgili açıklamalarda bulundu.
“3 Temmuz’a kadar transferleri bitirmek istiyoruz”
Yeni sezonun üç kulvarda geçeceğini hatırlatan Veysel Bilen, kadro çalışmalarını hızlandırdıklarını söyledi:
“Bizim almak istediğimiz oyuncular hemen hemen belli. Ön görüşmeleri yapılan oyuncular var. Teklif verip, neticesini beklediğimiz oyuncular var. 3 Temmuz'a kadar hedefimiz bu oyuncuları ilk kampa yetiştirmek.”
“Avrupa’da herkes tarafından beğenilen bir Samsunspor izleteceğiz”
Samsunspor’un Avrupa arenasında saygı duyulan bir takım haline geleceğini ifade eden Bilen, şu ifadeleri kullandı:
“UEFA Avrupa Ligi'nde gönlümüzden geçen; play-off’ta dişimize göre bir rakip bulursak gruplara kalıp, Atatürklü armaya yakışır, mücadele ruhu taşıyan, oyun karakteri herkes tarafından beğenilen bir Samsunspor izletmek. Bu seviyedeki Avrupa arenasında ‘Şunu yapmak, hedefimize şunu koyduk’ demek için çok erken. Orada da maç maç düşüneceğiz.”
“Lig hedefimiz ilk 5’ten kopmamak”
Süper Lig'deki istikrar hedefini de paylaşan Bilen, “Samsunspor artık her dönemde ilk 5’in içinde olmak durumunda. Ligde hedefimiz, bulunduğumuz yerden geriye düşmemek” dedi. Türkiye Kupası’na doğrudan gruplardan katılacaklarını da hatırlatan Bilen, “Bu da bizim için bir avantaj olacak. Bunu da iyi kullanmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.
Play-Off rakibi 4 Ağustos'ta belli olacak
Samsunspor’un UEFA Avrupa Ligi play-off turundaki rakibi 4 Ağustos’ta yapılacak kura çekimiyle belli olacak. Karadeniz ekibi, bu turu geçememesi durumunda yoluna UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde devam edecek.