Türkgün | Futbol | Samsunspor Başkanı Yıldırım’dan transfer açıklaması: “Ligi götürürüz ama Avrupa’ya bu kadro yetmez”

Samsunspor Başkanı Yıldırım’dan transfer açıklaması: “Ligi götürürüz ama Avrupa’ya bu kadro yetmez”

Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım, transfer süreciyle ilgili olarak DHA'ya açıklamalarda bulundu.

Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım, transfer süreciyle ilgili olarak DHA'ya açıklamalarda bulundu.

KAYNAK: DHA

Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım, transfer gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu. “Bu kadro lig için yeterli ama Avrupa kupaları için değil” diyen Yıldırım, özellikle kaleci transferine vurgu yaptı.

“Ligi götürürüz ama Avrupa kadrosu için yetersiz”

Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım, transfer süreciyle ilgili olarak Demirören Haber Ajansı'na (DHA) yaptığı açıklamada Avrupa kupalarına uygun bir kadro kurmak istediklerini belirtti:

“Bizde 16-17 oyuncu var. Bunlarla ligi götürürüz ama bu kadro Avrupa’ya yetersiz kalıyor. Bundan sonraki transferler Avrupa kupaları için olacak. Ligi öyle böyle götürürüz ama Avrupa’da neredeyse tüm maçlar zor.”

Mitoglou, Umar Sadiq ve Rey Manaj iddialarına yanıt

Yıldırım, basında yer alan bazı isimlerle ilgili transfer iddialarını da net bir şekilde yalanladı:

“Yunanistan ligi ekiplerinden AEK Atina’da oynayan Gerasimos Mitoglou için görüştük ancak transfer olmadı maalesef. Real Sociedad’ın santrforu Umar Sadiq ile hiç görüşmedik. Adı sürekli medyada çıkıyor. Beğendiğimiz bir oyuncu ama kendisi pahalı. Kim, neden Samsunspor’a geliyor diyor bilmiyorum. Kendisi için çilek transferi falan dediler ancak kesinlikle o değil. Sadece piyasası için bilgi almıştık ancak pahalı geldi. Herhangi bir görüşmemiz olmadı. Rey Manaj’la da herhangi bir anlaşmamız olmadı. Menajeri istiyor ancak herhangi bir anlaşmamız yok.”

“Skytta alternatifimiz olabilir”

Orta saha transferi için Afonso Sousa ile ilgilendiklerini belirten Yıldırım, alternatif olarak kulübün Fransız ekibi Dunkerque’de forma giyen oyuncusunu işaret etti:

“Afonso Sousa’da takıldık kaldık. Kulübü fazla bonservis ücreti istedi. Ancak belki bu hafta ya da önümüzdeki hafta bir şeyler çıkabilir diye bekliyoruz. Çıkmazsa da Fransa’da bulunan Dunkerque takımımızdaki orta saha Naatan Skytta’yı alırız. Oraya gelen oyuncu ya Ntcham’ı kesecek ya Carlo Holse’yi kesecek. O yüzden onların arkasına daha ucuz maliyetli ve iyi bir oyuncumuz olan Naatan Skytta’yı getirmeyi düşünebiliriz.”

“Piyasa pahalı, harcama limitine göre hareket ediyoruz”

Yıldırım, transfer piyasasındaki yüksek maliyetler nedeniyle temkinli davrandıklarını vurguladı:

“Çilek transferi için medyada olmayan bir oyuncu ile görüşüyoruz. Şu anda oyuncular pahalı ve biraz beklememiz lazım. Takımların tamamı henüz oyuncuları için karar vermemişler. Bizim de aynı şekilde bir kadro iskeletimiz var. Acele etmeye gerek yok. Bizim harcama limitimiz biliyorsunuz ki kısıtlı. 12 tane de yabancı oyuncumuz var. Bu nedenle en fazla 2 tane alabiliyoruz.”

Başkan Yıldırım, takımda en kritik eksikliğin kaleci mevkiinde olduğunu vurguladı:

“Kaleci adayı çok var ancak düşünüyoruz. Genç mi olacak tecrübeli mi olacak düşünüyoruz. Okan’ın önüne kaleci alsak o etkilenebilir. Yedek kalmak istemeyebilir. Okan’ın arkasına alsak ne kadar doğru olur bilemiyoruz. Okan’ı Galatasaray’dan takımımıza 1’inci kaleci olarak aldık. Şimdi önüne birine alırsak gitmek isteyebilir. Kale gerçekten çok önemli bir mevki. Okan’la rekabete girebilecek bir yerli kaleci de bulamadık. Kale gerçekten çok önemli, bakın Galatasaray bile henüz kaleci transferini açıklamadı. Bizim biraz haddimizi bilmemiz lazım. Harcama limitine göre tek tek hesaplama yapmak zorunda kalıyoruz. Bunun en önemlisi bana göre kaleci. Diğer her bölgede alternatif oyuncu var ancak kalede pek öyle bir durumumuz yok.”

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...