Türkgün | Futbol | Sergen Yalçın: “Her hafta daha iyi yerlere geleceğimizi düşünüyorum”

Sergen Yalçın: “Her hafta daha iyi yerlere geleceğimizi düşünüyorum”

Süper Lig’in 22. haftasında Başakşehir’i deplasmanda 3-2 mağlup eden Beşiktaş’ta Teknik Direktör Sergen Yalçın, takımın her hafta gelişim gösterdiğini söyledi. Yalçın, sezon sonunda yeni bir değişim süreci yaşanacağını ve gelecek sezon siyah-beyazlıların farklı bir konumda olacağını vurguladı.

Süper Lig’in 22. haftasında Başakşehir’i deplasmanda 3-2 mağlup eden Beşiktaş’ta Teknik Direktör Sergen Yalçın, takımın her hafta gelişim gösterdiğini söyledi. Yalçın, sezon sonunda yeni bir değişim süreci yaşanacağını ve gelecek sezon siyah-beyazlıların farklı bir konumda olacağını vurguladı.

KAYNAK: AA

Süper Lig’in 22. haftasında Beşiktaş, deplasmanda Başakşehir’i 3-2 mağlup etti. Mücadelenin ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Teknik Direktör Sergen Yalçın, karşılaşmanın zorlu geçtiğini ancak takımın isteğinden memnun olduğunu belirtti.

“Zor bir oyundu, kazanmak kolay değil”

Maçın değişken bir tempoda geçtiğini ifade eden Yalçın, şu açıklamalarda bulundu:

"Oyunun tamamı iki taraf adına değişkenlik gösterdi. Rakibin üstün olduğu bölümler de vardı. İki taraf için de zor bir oyundu. Başakşehir ligin iyi takımlarından biri. Bu deplasman herkes için zor olmuştur. Burada kazanmak kolay değil. Aldığımız oyunculardan 5'i maça 11'de başladı. Oyunu ilk 15-20 dakikada oturtmakta zorlandık. Sonra oyun bize geçti. Golü bulduk, ikinci golden sonra oyuncularım oyunu bırakmadı. Genelde son dakikalarda biz kaybediyorduk, şimdi işler bizim tarafımıza dönmeye başladı. Takımın isteğinden memnunum. Yeni gelenlerin katkısı iyiydi. Her hafta daha iyi yerlere geleceğimizi düşünüyorum."

Orkun Kökçü ve Ersin Destanoğlu açıklaması

Takım içindeki bireysel performanslara da değinen Yalçın, Orkun Kökçü ve Ersin Destanoğlu hakkında şu ifadeleri kullandı:

"Bir sakatlığı olabilir. Orkun oyunda kalmayı tercih etti. Yavaş yavaş Türkiye'ye alışıyor. Avrupa'daki format çok farklı. Camianın ciddi beklentisi var. Yavaş yavaş o pozisyona çıkmaya başlıyor. Kaptan olarak takıma sahip çıkmaya başladı. Devamı onun için daha iyi olacak."

"Ersin, 19 yaşında şampiyon takımın kalesini korudu. Beşiktaş hiçbir zaman Ersin değildir. Koca Beşiktaş'ı sadece Ersin üstüne yükleyemezsiniz. Kaleci gol yer. Kalecinin işi kurtarmak değil, gol yemek. Çünkü takımda başka gol yiyecek kimse yok. Bir kişi üstünden takımı yorumlamayın. Taraftar bugün Ersin'e sahip çıktı. Ersin camiamızın evladıdır, öz kaynaktan çıktı. Beşiktaş taraftarı o yüzden Ersin'e her zaman sahip çıkacaktır."

“Yeni sezonda Beşiktaş farklı bir pozisyonda olacak”

Ara transfer döneminde başlatılan değişimin yaz aylarında da süreceğini belirten Yalçın, sözlerini şöyle tamamladı:

"Yaptığımız işler çok anlatılabilir ama anlatmıyoruz. Devre arası yaptığımız transferler kendi kaynaklarımızla oluşturduğumuz transferler. Gönderdiklerimizle aldıklarımız arasında karlı bir iş yaptık. Oyuncuların kontratları bizim istediğimiz seviyede. Gönderdiklerimizle aldıklarımızın maaşlarına ve bonservislerine bakın. Beşiktaş ciddi değişimin ilk bölümünü yaşadı. İkinci bölümünü de yazın yaşayacağız. Kazanmak güzel ama çok ciddi eksiklerimiz var. Duran top ve yan toplarda ciddi zafiyetler gösterdik. Rakip duran toplarda ve yan toplarda daha hakimdi. Eksiklerimizi kenara atmıyoruz. Kazanırken eksikleri görmek daha önemlidir. Takım iyi mücadele ediyor. Çocuklar genç ve iyi oyuncular. En önemlisi açlar. Bizim onlara olduğu gibi onların da Beşiktaş'a ihtiyacı var. Çünkü gençler ve futbol hayatlarının başındalar. Birlikte iyi şeyler yapacağımızı ümit ediyorum. Biraz acı çekeceğiz demiştim, kazanmakta zorlanıyoruz. Kaybetmiyoruz ama Beşiktaş'ın hedefi her zaman kazanmaktır. Beraberlik kimseyi mutlu etmez. Hep kazanmak üzerine formatlar kurmaya çalışıyoruz. Belki ligin bitimi iyi olmayacak ama sezon sonunda bir değişim daha yaşadıktan sonra yeni sezonda Beşiktaş farklı bir pozisyonda olacak."

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...