Süper Lig’in 25. haftasında Konyaspor, sahasında Kasımpaşa’yı konuk etti. Karşılıklı gollere sahne olan mücadelede iki ekip sahadan 1-1’lik beraberlikle ayrıldı.
Maçın Özeti
Karşılaşmaya hızlı başlayan Konyaspor, 10. dakikada Deniz Türüç’ün serbest vuruşunda kaleci Gianniotis’ten dönen topu değerlendiremese de 17. dakikada öne geçti. Andzouana’nın yerden ortasında Muleka, topu ağlara göndererek skoru 1-0 yaptı. 31. dakikada Kasımpaşa beraberliği yakaladı. VAR incelemesinin ardından verilen penaltıda Benedyczak, topu ağlara göndererek skoru 1-1’e getirdi.
İlk yarının uzatma dakikalarında konuk ekip bir penaltı daha kazandı. 45+5’te Gueye’nin penaltı vuruşunu kaleci Bahadır Güngördü kurtardı ve ilk yarı 1-1 sona erdi.
İkinci yarıda iki takım da gol için yüklendi. 73. dakikada Konyaspor’un Jevtovic ile bulduğu gol faul gerekçesiyle geçersiz sayıldı.
90+8’de ev sahibi ekip penaltı kazansa da VAR incelemesinin ardından hakem Ümit Öztürk kararını iptal etti.
Kalan dakikalarda başka gol olmayınca mücadele 1-1’lik eşitlikle tamamlandı. Bu sonuçla Konyaspor 24, Kasımpaşa ise 21 puana yükseldi.