Türkgün | Futbol | TFF Tahkim Kurulu, Bandırmaspor’un cezalarını onadı

TFF Tahkim Kurulu, Bandırmaspor’un cezalarını onadı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Tahkim Kurulu, Bandırmaspor Kulübü Başkanı Murat Karakoyun’a verilen 15 gün hak mahrumiyeti cezası ile kulübün ve futbolcu Dieumerci Ndongala’nın aldığı disiplin cezalarını onadı.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Tahkim Kurulu, Bandırmaspor Kulübü Başkanı Murat Karakoyun’a verilen 15 gün hak mahrumiyeti cezası ile kulübün ve futbolcu Dieumerci Ndongala’nın aldığı disiplin cezalarını onadı.

KAYNAK: İHA

TFF Tahkim Kurulu, Bandırmaspor Kulübü Başkanı Murat Karakoyun’a verilen 15 gün hak mahrumiyeti cezası ile kulübe ve futbolcu Dieumerci Ndongala’ya uygulanan para ve men cezalarını oybirliğiyle onadı.

Bandırmaspor’un para cezaları onandı

Tahkim Kurulu, Bandırmaspor’un taraftarlarının neden olduğu saha olayları ve sosyal medya paylaşımları nedeniyle verilen para cezalarında herhangi bir isabetsizlik bulunmadığını açıkladı.
Kurulun açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

Bandırma Spor Kulübü’nün taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle FDT’nin 52/2. ve 46/1. maddeleri uyarınca 110.000,00 TL para cezası ile cezalandırılmasına dair kararda sübut, hukuki niteleme ve cezanın tayini bakımından bir isabetsizlik bulunmadığı anlaşıldığından, başvurunun reddi ile kararın onanmasına, oybirliğiyle,

Bandırma Spor Kulübü’nün 26.10.2025 tarihinde Kulüp sosyal medya (X) hesabından yapılan paylaşımda yer alan Futbolun ve Kurumların İtibarını Zedelemeye Yönelik Açıklamalar nedeniyle FDT’nin 38/1-b maddesi uyarınca 535.000,00 TL para cezası ile cezalandırılmasına dair kararda sübut, hukuki niteleme ve cezanın tayini bakımından bir isabetsizlik bulunmadığı anlaşıldığından, başvurunun reddi ile kararın onanmasına, oybirliğiyle,” denildi.

Başkan Karakoyun’un 15 günlük cezası onandı

Bandırmaspor Kulübü Başkanı Murat Karakoyun, kulübün sosyal medya hesabından yapılan açıklamalar nedeniyle FDT’nin 38/3. ve 38/1-a maddeleri uyarınca 15 gün hak mahrumiyeti cezası almıştı.
Tahkim Kurulu, bu cezayı da geçerli bulduğunu belirterek şu ifadeyi kullandı:

Bandırma Spor Kulübü’nün Başkanı Murat Karakoyun’un 26.10.2025 tarihinde Kulüp sosyal medya (X) hesabından yapılan paylaşımda yer alan Futbolun ve Kurumların İtibarını Zedelemeye Yönelik Açıklamalar nedeniyle FDT’nin 38/3. ve 38/1-a maddeleri uyarınca 15 gün hak mahrumiyeti cezası ile cezalandırılmasına dair kararda sübut, hukuki niteleme ve cezanın tayini bakımından bir isabetsizlik bulunmadığı anlaşıldığından, başvurunun reddi ile kararın onanmasına, oybirliğiyle,” ifadeleri yer aldı.

Ndongala’nın 2 maçlık men cezası da geçerli sayıldı

Kurul, Bandırmaspor futbolcusu Dieumerci Ndongala’nın rakip oyuncuya yönelik ciddi faulü nedeniyle aldığı 2 resmi müsabakadan men cezasını da onadı.
Kararda şu ifadelere yer verildi:

“Bandırma Spor Kulübü’nün Futbolcusu Dieumerci Ndongala’nın rakip takım futbolcusuna yönelik ciddi faulü nedeniyle FDT’nin 43. maddesi uyarınca 2 resmi müsabakadan men cezası ile cezalandırılmasına dair kararda sübut, hukuki niteleme ve cezanın tayini bakımından bir isabetsizlik bulunmadığı anlaşıldığından, başvurunun reddi ile kararın onanmasına, oybirliğiyle karar verilmiştir.”

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...