Türkgün | Futbol | Thomas Reis: "Zemin futbola elverişli değil, berbat bir sahada oynuyoruz"

Thomas Reis: "Zemin futbola elverişli değil, berbat bir sahada oynuyoruz"

Süper Lig’in 6. haftasında Fatih Karagümrük’ü 3-2 mağlup eden Samsunspor’un teknik direktörü Thomas Reis, zemin sorununa dikkat çekerek “Zemin futbola elverişli değil. Berbat bir sahada oynuyoruz” dedi.

Süper Lig’in 6. haftasında Fatih Karagümrük’ü 3-2 mağlup eden Samsunspor’un teknik direktörü Thomas Reis, zemin sorununa dikkat çekerek “Zemin futbola elverişli değil. Berbat bir sahada oynuyoruz” dedi.

MUHABİR: Ali Öncü

Samsunspor Teknik Direktörü Thomas Reis, Karagümrük galibiyetinin ardından yaptığı açıklamada sahalarının futbol oynamaya elverişli olmadığını belirterek, zeminin oyun kalitesini düşürdüğünü söyledi.

"Bugün öldük öldük, dirildik"

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Reis, karşılaşmaya dair şu değerlendirmeyi yaptı:

"Bugün öldük öldük, dirildik. İlk yarı gösterdiğimiz oyun, çalıştığım dönemden beri oynadığımız en kötü performanstı. Soyunma odasında sesli ve gürültülüydük. İkinci yarıya çok güçlü başladık. 5 dakikada 2 gol attık ama sonra tekrar gol yedik. 2-2'den geri geldik ve kazandığımız için mutluyuz."

Holse ve Yunus’un performansı

Oyuncularının performansına değinen Reis, "Carlo Holse'yi orta sahaya oyuncu alınca kanata çektim. Holse’nin performansından memnunum. Yunus da bugün iyi performans gösterdi. Takım dengesi için Yunus 11’de başladı, çünkü çok sayıda ofansif oyuncu ile maça başlamıştık." dedi.

"Transferlerde her istediğim olmadı"

Yeni transferlere dair de konuşan Alman teknik adam, şu ifadeleri kullandı:

“Transferle alakalı her istediğim oyuncu alındı diyemem. Yeni gelen oyuncuların biraz zamana ihtiyacı var. Buraya gelen oyuncular para için değil, başarılı olmak için geldiler.”

"Zemin futbola elverişli değil"

Sahadaki zeminin büyük bir sorun oluşturduğunu vurgulayan Reis, şu sözlerle eleştiride bulundu:

"Zemin futbola elverişli değil. Kötü değil berbat bir zeminde oynuyoruz. Böyle bir sahada nasıl oynuyoruz anlamıyorum. Geçen sene elde edilen başarı nedeniyle bu sene beklenti çok yüksek ancak bu zeminde kendi oyunumuzu göstermek çok zor. Bu zeminde kendi oyunumuzu oynamakta çok zorlanıyoruz. Son 3 iç saha maçında rakipler bizi oynatmamaya yönelik futbol oynadılar. Zaten zemin de futbol oynamaya müsait değil. Avrupa’da oynayan bir takım için bu saha elverişli değil. Antrenman yaptığımız zemin de bu zemin gibi kötü. Taraftara güzel futbol seyretmek istiyorum ama saha ve zeminin berbat durumu buna müsaade etmiyor."

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...